Kontakten med Sølvguttene ble innledet for over fire år siden og endelig har det travle koret funnet dato for konserter i Longyearbyen kulturhus. Vi ønsker publikum velkommen til konsertene

  • lørdag 6.12.2014 kl. 17.00 - UTSOLGT
  • lørdag 6.12.2014 kl. 19.00 - LEDIGE PLASSER

NRKs guttekor, Sølvguttene, ble stiftet av Torstein Grythe i 1940. Koret er en institusjon i norsk sang og musikkliv. Sølvguttene har mottatt en rekke nasjonale og internasjonale utmerkelser, og koret har vunnet den britiske korkonkurranse ”Let the Peoples Sing». Koret har en omfattende og variert nasjonal og internasjonal konsertportefølje og korets klang og korkultur er unik. Sølvguttene er for veldig mange blitt en viktig del av norsk juletradisjon med sine tradisjonelle julekonserter.

Fredrik Otterstad (f. 1975) overtok i 2004 som dirigent for Sølvguttene. Fredrik, som er tidligere Sølvgutt, er utdannet ved Universitetet i Oslo og ved Musikkhøgskolen. Fredrik Otterstad gjennomførte høsten 2005 en vellykket turne med koret til de Baltiske land, og har siden hatt ansvar for koret i alt fra Tyskland, Tyrkia, Sør-Afrika og England – for å nevne noen turnéer. Våren 2004 ble Stiftelsen Sølvguttene opprettet. Denne skal videreføre og befeste Sølvguttenes posisjon som et guttekor i verdensklasse. Sølvguttene skal fortsatt stå for kvalitet, god korsang og være et stimulerende barne- og ungdomsmiljø. Sølvguttene skal fortsatt formidle norsk kor- og sangtradisjon. Samtidig skal stiftelsen sikre korets utvikling som organisasjon og koret er fortsatt knyttet til Norsk Rikskringkasting.

Billetter a kr 290 (voksen) og kr 150 (honnør/student/barn) selges via våre billettsider eller i eller i Rabalder café og bakeri (åpen kl. 10.00 - 17.00 hver dag).

Velkommen!