Sted: Longyearbyen skole

Tilstede: Ane (vara 1.trinn), Jens Abild (3.trinn), Annika Bengtsson (8.trinn), Vigdis Foss (9.trinn), Anne Lise Alexandersen (10.trinn), Anci Haugerud (VGS), Anne Line Pedersen (Rektor)

Saker:

1) Godkjenning av møtereferat. Møtereferat fra forrige møte 06.12.2017 ble godkjent

2) Rektor Anne Line Pedersen informerte om aktuelt.

2.1 Skolemiljøplan.

Det er laget en skolemiljøplan som skal erstatte tidligere plan for psykososialt miljø og plan mot mobbing. 1.e utkast på skolemiljøplanen sendes straks ut til høring.

2.2 Sak angående UET (Ungt Entreprenørskap Troms).

Longyearbyen skole har hatt en prøveperiode sammen med UET på barnetrinnet, ungdomstrinnet og på videregående. Skolen har evaluert prøveperioden. Skolen er meget interessert i å bruke ressurser i nærmiljøet- bla banken. Skolen skal kontakte banken på Svalbard og snakke med dem. Skolen ante ikke at demmes tidligere samarbeid med banken hørte sammen med UET. FAU stiller seg bak skolens beslutning om å prioritere lokalt næringsliv på grunn av turn over, omrokkeringer og at skolen trenger ro. Samtidig er Longyearbyen skole klare på at et mulig samarbeid kan være aktuelt på et senere tidspunkt. Skolen vil da ta nærmere kontakt med UET v/leder om anledningen byr seg.

2.3 Skolemat på ungdomstrinnet.

Skolen ber om å få litt mer tid på seg for å få skolematordningen til, slik dem ønsker det.  Skolen driver nemlig fortsatt med å kjøre seg inn på dette prosjektet.  Skolen er tatt over skolematprosjeketet på grunn av at dem ønsker mer forutsigbarhet, bedre økonomistyring og faste rammer hele sesongen, slik at ikke skolematpengene kanskje plutselig er slutt før skolesemesteret er over.  FAU har ikke fått støtte fra Gjensidige og Sparebanken som tidligere. Fremover skal det komme ukes menyer også til foreldrene.  Tidligere er det kun satt opp ukes menyer på skolen for elevene. Det er beregnet 25kr pr elev til hver lunsj. Noen dager ligger prisen over 25 kr, og noen dager ligger prisen under 25kr. Skolen har også lagt inn noe penger i skolematen, og mye egeninnsats ettersom dette er en ekstraoppgave for skolen. På mandager er det brødmat med ca 10 forskjellige pålegg samt egg. Skolen har spurt elevene om hva slags pålegg dem ønsker. På tirsdager lages det suppe på skolen av elever som driver med arbeidslivserfaring. Dem prøver seg frem med forskjellige oppskrifter. Dem finner ut etter hvert hvem supper som er mest populære, og får etter hvert et bra receptutvalg. Skolen prøver å få oppgradere kjøkkenet i glassgården. Skolen skal snakke med elevene om hvordan dem ønsker å bidra med menyen. Når det er lunsjservering i glassgården er det en fin og sosial stemning. Vi har en jobb som foreldre å snakke med våre barn om å ikke kaste mat. Vi har også en jobb med å få våre barn til å møte i kantina kl. 12.00 da maten serveres, og at dem ikke kommer kl. 12.15 da serveringen er over og flere ha hentet seg mat flere ganger. Hvis en elev for eksempel ønsker å prioritere å bruke mye tid i dusjen etter gymtimen og kommer for seint til skolematen, er det lurt at disse elvene tar ansvar for sin prioritering, og har med seg matpakke disse dagene. Disse elevene kan også gi beskjed i forkant, slik at det spares mat til dem. Skolen håper at dem skal få til skolematprosjektet.

2.4 Fastlandselever sine boforhold.

Skolen bryr seg om fastlandselevenes boforhold. Det er mulig at miljøarbeideren blir ev. knyttet opp til fastlandselevene fremover. Tidligere er konstituert rektor knyttet opp til fastlandselevene.  Miljøarbeideren og fastlandselevene går igjennom leilighetene i god tid før sommerferien, om hva som bør oppgraderes før nytt semester.

3). FAU trenger ny leder og nestleder.

FAU ble enige i at Jens Abild som pr. i dag er leder og Trude Holmsen som pr. i dag er nestleder, skal spørre sine varaer om dem kan tenke seg å ta over vervene demmes.

4) Eventuelt.

Ingen saker.

Møteplan: 7. Mars, 11. April, 2. Mai, 6. Juni

Med forbehold om at det kan komme endringer.

 

Referent: Annika Bengtsson