Ukentlig legger vi ut nyheter eller viktige meldinger på våre nettsider. Dette blir også postet i sosiale medier - men som vi vet kan det være vanskelig å fange opp informasjon i sosiale medier.

Nå har du muligheten til å få informasjon og oppdateringer fra Longyearbyen lokalstyre på e-post, samlet. Nyhetsbrevet vil komme en til to ganger i måneden, der får du full oversikt over alt vi har publisert.

Klikk her for å registrere deg

 

Her kan du lese nyhetsbrevet vårt med siste nytt👇🏻

Mørket har senket seg, og flere er begynt på juleforberedelsene. 

Elever ved 9.trinn arbeidslivsfag har invitert hele byen til å delta i det som kan bli verdens mest smakfulle byggverk - Longyearbyen pepperkakeby! Åpningen skjer på Lompensenteret den 3. desember klokken 14:00, så ikke gå glipp av det!

Og som om ikke det var nok, blir det også julegrantenning samme dag. Gled deg til et hav av kos og julestemning.  

Hvis du lurer på hva lokalstyret i Longyearbyen skal bruke pengene på, og hvordan det påvirker deg, er det bare å følge med. Politikerne skal diskutere budsjettet på et møte i administrasjonsutvalget den 29. november, og endelig vedtak skjer den 14. desember, og hvis du er nysgjerrig kan du finne møtepapirene HER.

Det nye lokalstyret for de neste fire årene er også klart – og du kan se hvem som skal sitte i ulike utvalg HER. 

Den siste uken har det vært mye snakk om fremtidige energipriser i Longyearbyen. I dag kom det pressemelding fra Justis- og beredskapsdepartementet som fortalte at regjeringen foreslår å øke tilskuddet til Longyearbyen lokalstyre med 50 millioner kroner i 2023 for støtte til reduserte strømpriser.  

For de kunstinteresserte har Nordover kunstsenter rullet ut en ny utstilling som heter «Vårt arktiske arkiv», som du kan lese mer om i dette nyhetsbrevet. 

Nylig ble også vårt første klimaregnskap for Longyearbyen lagt frem, og i den forbindelse er det naturlig å nevne den nye plukkanalysen som gir nedslående resultater for Longyearbyen.

Plukkanalysen viser at bare halvparten av avfallet ender opp på rett sted. Så, hvis du trodde du var flink til å sortere søpla, er det kanskje på tide å sjekke innboksen til samvittigheten din. ? 

For dem som vil unngå julestria, er det også mange fine filmer på Nordover kino denne helgen, både for barn og voksne. Programmet finner du HER. Så sett deg ned, slapp av, og la filmene være din redning fra julehandelkaoset. God fornøyelse, og god helg!

Støtte til reduserte strømpriser i Longyearbyen

Regjeringen foreslår å øke tilskuddet til Longyearbyen lokalstyre med 50 millioner kroner i 2023 for støtte til reduserte strømpriser.

Les mer

 

Leder for renovasjon i Longyearbyen lokalstyre, Haakon Braatu. Foto: Felicia Øystå

Bare halvparten av avfallet er kastet riktig

Plukkanalysen som ble gjennomført i sommer viser at opptil 33 prosent av avfallet er mat som kunne gått i matkvernen.

Les mer

 

pepperkake

Bli med på å lage Longyearbyen pepperkakeby!

Vi inviterer alle til å bidra med pepperkaker.

Les mer

 

New Work by Ramona Salo and Katarina Skår Lisa 2021-Tom Warner-web

Kunstnerduo utforsker arktiske røtter i unik utstilling

Nordover kunstsenter i Longyearbyen inviterer til ny utstilling, med åpning på lørdag.

Les mer

 

klimaregnskap (1)

Nå er det første klimaregnskapet klart

Data fra det første Klimaregnskapet for Longyearbyen gir innsikt i klimagassutslippene for 2021 og peker på viktigheten av målrettet reduksjon.

Les mer

 

bildesentrum

SSB: 15 prosent flere bosatt på Svalbard på ti år

Befolkningen på Svalbard øker, mens innbyggerne har relativt god helse og økonomi, ifølge en rapport fra Statistisk sentralbyrå.

Les mer