Longyearbyen lokalstyre og NVE ønsker å informere om at det i tiden fremover vil være mye helikopteraktivitet og anleggsarbeider i Vannledningsdalen. Bakgrunnen er sikring av bebyggelsen mot sørpeskred.   

Arbeidene vil kunne oppleves som forstyrrende i perioder. Spesielt vil helikoptertrafikken skape støy. 

Det vil også bli anleggstrafikk i perioder på Haugen-siden og nedre del av elveleiet ovenfor og nedenfor perleporten.

Prat med barna

For å redusere ulempene er arbeidstiden på lørdager redusert. Det er heller ikke tillatt å jobbe på søndager. Støyende arbeider forsøkes å legges til hverdager, men unntak kan forekomme. Det er også satt begrensning for kjøring av tung transport forbi Funken Lodge. 

Helikopter vil være stasjonert på samme plass som tidligere i vei 222, og vil fly last derfra og opp i Vannledningsdalen.

Entreprenøren sørger for god trafikksikkerhet i hele anleggsperioden, men det er viktig at man er oppmerksomme. Vi ber foreldrene snakke med barna om hvor viktig det er viktig at de holder seg på god avstand, selv om det kan være spennende å se på. Det viktigste er å holde avstand, og unngå dette området i størst mulig grad.

Sikring mot sørpeskred

Arbeidene starter opp i begynnelsen av juni og vil foregå til november. 

Bakgrunn for arbeidene er sikring av bebyggelsen mot sørpeskred fra Vannledningsdalen. Klimaendringer fører til at sørpeskred kan forekomme på andre tider av året enn normalt. Tidligere er det blitt utført dosing av Vannledningsdalen, men dette er ikke lengre like effektiv, og det er også en større risiko ved dette.

Det er gitt tillatelse til arbeider i disse periodene:

Mandag – fredag klokken 07:00 – 21:00.
Lørdag klokken 09:00 – 18:00. 
Søndag skal det ikke arbeides.

Her kan du lese om delplanen