Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A
17. mai 2013 i Longyearbyen på Svalbard Foto: Terje Carlsen

17. mai-programmet

Tradisjonsrikt program preger nasjonaldagsfeiringen i Longyearbyen og i år har vi gleden av å ønske Østensjø Janitsjar velkommen

17. mai-komiteen ønsker små og store velkommen til nasjonaldagsferingen i Longyearbyen. Det hele braker løs med salutt kl. 07.00 og fortsetter med flaggheising, bekransninger og blomsternedleggelser kl. 08.00. Det blir festgudstjeneste, tog, familiearrangement, utstillingsåpning, åpen ungdomsklubb for junior og senior før det hele avsluttes med festforestilling i Longyearbyen kulturhus kl. 19.00.

Østensjø Janitsjar besøker oss

I år er vi så heldig å ha besøk av Østensjø Janitsjar fra Oslo. Orkesteret har utgangspunkt i Østensjø Skoles Musikkorps og ble stiftet i 1968. Østensjø Janitsjar består av en aktiv gruppe amatørmusikere med utspring i musikklivet i Oslo Øst. Korpset deltar i en del musikkonkurranser, og har hatt god plassering i NM for Janitsjarkorps, ved siden av å ha vunnet sin divisjon i Oslomesterskapet flere ganger. Repertoaret spenner fra originalskrevet musikk for korps via klassisk til "hot & swing", og selvsagt noen skikkelige gatemarsjer. Ved besøket i Longyearbyen bidrar orkesteret med morgenprosesjon ved Radisson BLU Polar Hotel Spitsbergen, Elvesletta Nord og Elvesletta Syd, samt i toget, under familiearrangementet i Svalbardhallen og ved festforestillingen i kulturhuset.

Detaljert program finner du til høyre under relaterte filer.

17. mai-komiteen består av:
Anne Lise Klungseth Sandvik, leder
Kristin Furu Grøtting
Anastasia A. Gorter
Hans-Gunnar Skreslett
Ottar Svensen
Roger Zahl Ødegård, sekretær

Velkommen!