Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A

Camp Svalbard

Camp Svalbard sommer og vinter er friluftlivcampar for ungdommer busett på Svalbard i alderen 13 til 18 år. I løpet av camphelga får deltakarane oppleve Svalbardnaturen under trygge forhold saman med kompetente instruktørar og leiarar.Camp Svalbard_logo.jpg

Camp Svalbard 2015-51.jpg

Sjå film fra Camp Svalbard 2014

Camp Svalbard vert arrangert to gonger i året- ein friluftslivcamp på vinteren (mars/april) og ein på hausten (august/september). Arrangementa er for ungdom, og er av dei største satsningstiltaka som blir gjennomført av Ung i Longyearbyen i løpet av året.

Tilbakemeldingar frå deltakarane:

«Liker konseptet, at ungdom samles i naturen»
«Noe av det beste arrangementet jeg har vert på»
«Kommer mye nærmere hverandre»
«Tusen takk for en hyggelig camp»

Camp Svalbard starta som eit prosjekt i 2009, og har dei påfølgende åra blitt gjennomført kvar haust. Gjennom aktiv deltaking, læring og mestring har dette blitt eit populært arrangement blant ungdom på Svalbard. Så populært at vi i 2014 arrangerte Camp Svalbard vinter som eit prøveprosjekt. Både sommar- og vintercampen er no blitt faste årsinnslag i programmet til Ung i Longyearbyen.

Campane vert arrangert ulike stader på Svalbard. Som deltager på Camp Svalbard har ein moglegheita til å tilbringe ei heil helg ute i den flotte Svalbardnaturen, møte nye venner og delta på spennande aktivitetar. Ein treng ingen spesiell kunnskapar eller utstyr for å delta, og alle ungdommar er velkommen på camp. Ung i Longyearbyen stiller med nødvendig friluftslivutstyr, dersom nokon treng å låne. Det kostar 500kr for å vere med, dette inkluderar transport, mat, opphald og aktivitetar.

Camp Svalbard sine hovedmål er:

  • Deltagelse på campen skal være frivillig, og alle i målgruppen skal ha lik mulighet for å være med.

  • Camp Svalbard skal ha en kultur- og miljøvennlig profil. Organisering og gjennomføring av campen skal gjenspeile dette.

  • Camp Svalbard skal være en naturarena som legger det forebyggende perspektiv til grunn. Campen skal være tilrettelagt for glede og mestringsopplevelser i Arktisk natur, under trygge forhold.

  • Lokale frivillige lag, foreninger og studieinstitusjoner skal være tette samarbeidspartnere, slik at de kan få muligheten til å synliggjøre sine egne aktiviteter.

Sikkerheten er høgt prioritert under heile campopphaldet, og det vil vere dyktige aktivitetsinstruktørar som leiar alle aktivitane, samt vakne isbjørnvakter døgnet rundt. Camp Svalbard er eit rus, snus og røykfritt arrangement.

Besøk oss gjerne på facebook.

Vintercamp