Det handler om å vokse opp som barnehjemsbarn i åttitallets Finnmark. Det handler om det å miste en far, om å miste en mor, om å miste en familie. Det handler om å finne seg selv, om å finne løsninger og om å få en ny mor når en trenger det som aller mest. Trine Lise møter verden med en bunnløs ærlighet. Både som utøver og menneske er hun utfordrende, overraskende, ikke så lite frekk og ikke minst varmt.

Høsten 2012 ønsket Hålogaland Teater og teatersjef Nina Wester å utforske klasserommet som arena for å spille teater. Hun inviterte Trine Lise inn til å lage en forestilling for klasserommet. Forestillingen tok utgangspunkt i at det i år er 100 år siden kvinner fikk stemmerett i Norge. Vinteren 2013 reiste Trine Lise som undercover lærervikar / stand-up - komiker til ulike skoler og klasserom i regionen. Målet var å utfordre elevene i hvordan de tenker rundt makt og demokratiske rettigheter, og utfordre dem i hvordan de tenker rundt kjønnsstereotypier. I fjor høst var Trine Lise Olsen inn i et videre samarbeid som nå videreføres til oss i Longyearbyen. Denne gangen er hun ikke lærervikar som danser på katetret, denne gangen er Trine Lise seg selv. Hun har skrevet ned hendelser, tanker, drømmer og erfaringer fra sitt eget liv. Resultatet er en ærlig, rå og morsom forestilling om retten til å være seg selv.

Les anmeldelsene i: NRK * iTromsø * Klassekampen *

Velkommen til Longyearbyen kulturhus torsdag 16.10.2014 kl. 20.00. Billetter (kr 180/130) selges via våre billettsider eller i Rabalder café og bakeri (alle dager kl. 10.00 - 17.00).