Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A

Helikopterflyging i Lia - oppdatering

Det er nå klart for montering av støtteforbygninger i Lia ovenfor vei 228 og 230. I uke 39 skal stålkonstruksjonene fraktes opp med helikopter. 

Flygningene som har vært tidligere i år har vært mer kortvarige – der det har blitt fraktet opp ankere og gysemasse. Dette har videre blitt håndtert for hånd oppe i skråningen. Nå skal hvert enkelt element flys opp og monteres, og dette gir til sammen mange løft og mange timer flytid.

Hvor lang tid dette vil ta avhenger av bl.a. værforhold, men vi regner med at jobben skal være ferdig i løpet av uke 39, dvs i tidsrommet 24.-29.9. Det kan påregnes helikoptertrafikk alle dagene denne uka innenfor tidsrommet kl. 08:00-19:00. Hvis ikke tiden strekker til vil arbeidet fortsette også i begynnelsen av uke 40.

Etter mange uker med arbeid i området i sommer vil vi nå raskt få se det endelige resultatet. Prosjektet vil sikre løsneområdet for skredet i 2015 og vil stå klart for kommende vintersesong. Vi håper støyen disse siste dagene av byggeperioden ikke skaper for store problemer for folk.