Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A

Helikopterflyging i Lia - oppdatering

I dag starter monteringen av støtteforbygningene i Lia overnfor vei 230 og vei 228 hvor stålkonstruksjonene skal fraktes opp med heliokopter. Longyearbyen lokalstyre minner i den forbindelsen om anleggsområdet som gjelder.

Det er flere som bruker Lia over vei 230 og 228 som snarvei, samt at barn har syklet over anleggsområdet. Fram til nå har dette gått fint, men fom i dag og til støtteforbygningene er på plass, 3. oktober, må vi be om at all ferdsel unngås.

Det er satt opp sperring av veg inn til området på nedsiden hvor konstruksjonene blir skrudd sammen. Når helikopteret starter over helgen vil også området på oversiden bli stengt for ferdsel. Se vedlagt situasjonskart.

Beklageligvis kan vi ikke pga helikopteret sette opp gjerde, men håper at folk har forståelse og respekterer at området er stengt mens helikoptertrafikken pågår

Kart forbud helikopterflyging.jpg

Kortversjonen fra forrige publisering er:

Vi regner med at jobben skal være ferdig i løpet av uke 39, dvs i tidsrommet 24.-29.september. Det kan påregnes helikoptertrafikk alle dagene denne uka innenfor tidsrommet kl. 08:00-19:00. Hvis ikke tiden strekker til vil arbeidet fortsette også i begynnelsen av uke 40.