Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A
Henning Kraggerud Foto: Robert Romik

Henning Kraggerud med gratiskonsert

Nordnorsk Opera og Symfoniorkester med kunstnerisk leder Henning Kraggerud inviterer til gratiskonsert i Rabalder café og bakeri

Med kunstnerisk leder Henning Kraggerud i spissen, leker tre musikere fra Nordnorsk Opera og Symfoniorkester seg denne uken i mengder av romantikk, de vakreste melodier og herlige store klanger når verdens nordligste kunsthall åpner i Longyearbyen.

Lørdag 7.2. kl. 15.00 inviteres det også til åpen konsert i Rabalder café og bakeri - en halvtimes konsert med fri entré.

Edvard Griegs strykekvartett i g-moll er et verk som har alt. Verket er mektig og temperamentsfullt, den viser Griegs kjærlighet til de små lyriske øyeblikk, og den er klanglig så stor at man fort kan tro at dette er en større besetning enn en gruppe på fire. Griegs stykke livshistorie skaper en verdig ramme for denne store anledningen!

"..et stykke livshistorie.... For jeg føler at i dette verk gjemmes prøver på det hjerteblod hvorav fremtiden forhåpentlig vil få se mer enn bare dråper..." - Edvard Grieg om sin Strykekvartett, op. 27.