Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A

Hilde Frantzen og Line Anda Dalmar - Utstillingsåpning Galleri Svalbard ( 5.10.)

Hilde Frantzen og Line Anda Dalmar

Feltarbeid

 

Utstillingsåpning torsdag 5.10. kl. 19.00

 

Velkommen!

06[1].JPG

Feltarbeid
Hilde Frantzen
Line Anda Dalmar


Utstillingen ”Feltarbeid” er et samarbeid der verkene tar utgangspunkt i abstrakte assosiasjoner og tanker i forhold til landskapet og hva dette representerer. Prosjektet kan sees som personlige undersøkelser av landskaper der kunstnernes arbeidsmetode er basert feltstudier.
I utstillingen på Galleri Svalbard viser de resultater fra et utvalg feltarbeid. Hilde Frantzen (f. 1982, Larvik) bor og jobber i Oslo. Hun har en master i kunst fra Kunsthøgskolen i Bergen (2010). Den fysiske følelsen som oppstår i møte med naturen opptar Frantzen, og hun ønsker å avle fram den samme følelsen hos betrakteren i møte med hennes arbeider. Gjennom materialbruk og materialvalg vil hun gi en slags mental-materiell reaksjon, der materialet måles mot kroppen eller i kroppslig tyngde. En slags fysisk følelse fremkalt gjennom materialet.

Frantzen utforsker forskernes metoder. Hun jobbet metodisk og samler prøver. Frantzen har de siste årene hatt utstillinger i inn og utland. Blant annet i New York, hvor hun var på et tre måneders opphold i Bergen kommune gjesteatelier. I 2014 var hun med på Høstutstillingen og ble i 2015 valgt ut til å delta på Akershuskunstsenters ”Kunst på vandring”. I tillegg har hun den siste tiden blant annet stilt ut ved Galleri BOA (Oslo) og USF-verftet (Bergen). Høsten 2018 skal Frantzen ha separatutstilling på Soft
galleri.

Line Anda Dalmar (f. 1983) er er utdannet ved Konstfack i Stockholm (MA) og Kunsthøgskolen i Bergen (BA). Dalmar arbeider tematisk og prosjektorientert med video, foto, skulptur og tegning, hvor hun reflekterer rundt våre opplevelser av landskap og omgivelser. Arbeidene speiler hvordan tid, avstand og rom påvirker oss, hva som lagres i vår visuelle hukommelse, og hvilke element en søker seg til for å oppnå en følelse av tilhørighet, tilknytning og identitet. Hun har de siste årene deltatt i en rekke utstillinger i både inn og utland. Blant annet ved Rogaland Kunstsenter, Stavanger Kunstmuseum, Marabouparken (Stockholm), Fotogalleriet (Oslo), Galleri BOA (Oslo), Altes Finantzamt (Berlin), Bodø Kunstforening, Public Space One (IA, USA), Fotografisk Center (København), Galleri Babel (Trondheim) og ved USF (Bergen).

Galleri Svalbard

Nybyen

0047 79022340

galleri.svalbard@lokalstyre.no

www.gallerisvalbard.no

 

ÅPNINGSTID : 11.00 - 17.++

Fra mandag til søndag

mini-facebook   mini-instagram