Siste utstillingsdag 28.6

NB! Siste utstillingsdag 28.6

Katrine CeliusBlack Mountains


Celius - black mountains

Katrine Celius (f.1988) jobber med fotografi, tegning og maleri.

Arbeidene hennes er preget av fortid, minner og relasjoner, og hun er særlig opptatt av hva som former – både mennesker, samfunn og landskap. Minnene er alltid tilbakevendende i hennes verk og særlig i de fotografiske arbeidene enser man tydelige spor av det som har vært. 

Black Mountains er ett fotografisk prosjekt som omhandler kullindustrien i Longyearbyen. Arbeidet har foregått ved to opphold på øya i 2017 og 2018. 

Med utstillingen håper hun å skape en klang av fortid og mystikk, samtidig ett direkte blikk til ett levende arbeid i kullindustrien. I sin helhet rommer prosjektet i overkant av 50 fotografier som inngår i hennes kommende bok. 

«Jeg var 15 år første gang jeg besøkte Svalbard og Longyearbyen. Selvfølgelig ble jeg bergtatt av lyset og hvite, enorme formasjoner, men først og fremst ble jeg utrolig opptatt av restene etter tidlig gruveindustri og byens umettelige gjenklang av en rå fortid, og ett mystisk, mørkt arbeid i en industri som snart er ved veis ende. En industri som er grobunn for det moderne samfunnet i Longyearbyen i dag.»

Utstillingen på Galleri Svalbard er en intro til boka Black Mountains som kommer høsten 2018. 

Kunstneren retter særskilt takk til Store Norske for imøtekommelse og hjelp til prosjektet. 

https://www.katrinecelius.com

 

Nybyen

0047 79022340

galleri.svalbard@lokalstyre.no

www.gallerisvalbard.no

 

ÅPNINGSTID :

Mandag Monday Stengt Closed
Tirsdag - Lørdag Tuesday - Saturday 13 - 17
Søndag Sunday 11 - 15

mini-facebook   mini-instagram

Tips en venn Skriv ut