Marina van Dijk

Marina van Dijk er nederlandsk smykkekunster og gullsmed, og har vært bosatt i Longyearbyen i mange år. Utdannelsen sin har hun både fra Nederland og fra det nordligste Norge, Kautokeino. Resultatet er en spennende stil med mange ulike kunstneriske referanser.

Marina er en eventyrer. Flere ganger har hun vært på overvintring i øde utkanter av Svalbards natur, både på fangsthytte og om bord i innefrosset seilbåt. Det siste året har eventyrlysten strukket seg sørover. Marinas seilbåt ”Lilla” ligger til havn for vinteren i Sør-Frankrike, mon tro hvor turen går neste gang? I mellomtiden tilbringer Marina tiden i sitt naust i på Sjøskrenten i Longyearbyen, hvor hun også arbeider. Tidligere har Marina blant annet hatt verksted på Longyearbyen kunst- og håndverkssenter.

Galleri Svalbard har et stort utvalg av Marinas smykker, både Svalbardrelaterte smykker, blant annet hennes berømte isbjørnringer, og smykker i Marinas umiskjennelige personlige design. I 2006 ble Marina valgt ut som leverandør av jubileums-kunsthåndverk til Longyearbyens 100-års jubileum. Resultatet ble slipsnål, brosje og ørepynt i sølv og kull! Disse kunstverkene er også til salgs på Galleri Svalbard.

Tips en venn Skriv ut
Publisert 03. mai 2012 av Jan Martin Berg | Oppdatert 20. mars 2017