Ungdommens kulturmønstring 2013

går av stabelen 21. - 27. januar 2013

UKM 2012 - Erle og Marlene

Marlene og Erle representerte Svalbard på UKM festivalen i Trondheim.

Erle Haldorsens video "Svalbard er livet og Marlene Mellums versjon av "Drømmen" på vokal og piano ble fremført den 23. og 25. juni. Ungdommens kulturmønstring (UKM) engasjerer ungdommer i Longyearbyen og ca 25 000 ungdommer i hele landet gjennom lokale og regionale kulturmønstringer.

UKM i Longyearbyen kulminerer i en forestilling der deltakere og publikum får oppleve ungdommens kulturuttrykk.
UKM involverer ungdom på scenen, bak scenen og bidrar i den praktiske delen av forberedelser og gjennomføring av forestillingen.

UKM er delt inn i tre nivåer:

• Lokalmønstring, Longyearbyen
• Fylkesmønstring i Troms
• Landsmønstring i Trondheim

UKM gir ungdom mellom 10 og 20 år en enestående mulighet til å vise frem det de brenner for og til å treffe likesinnede lokalt og gjennom kulturmønstringer på fastlandet. Alle som melder seg på til lokalmønstringen får delta.

UKM er ingen konkurranse. En jury velger ut bidrag fra Longyearbyen som går videre til Fylkesmønstring i Trondheim. Utvelgelsen skjer på grunnlag av originalitet, kreativitet, publikumskontakt og kvalitet. De utvalgte deltagerne skal speile bredden i den lokale mønstringen.

Gjennom UKM legges grunnlaget for engasjement og aktivitet innen musikk og scenekunst. UKM mønstrer ungdom over hele landet og er et viktig supplement til kulturskoler, korps, kor og teaterlag. I Longyearbyen har vi arrangert UKM årlig siden 2003. For hvert år har vi hatt flere og flere bidrag på scenen og i kulissene.Tidsplan UKM 2013

Desember 2013: Forprosjekt. Samarbeid mellom kulturskolen og ung i Longyearbyen for å planlegge mønstringen og forestillingen. Informasjon om UKM til ungdomsgruppa via skolen, ungdomsklubben, selvstyrt ungdomshus og ungdomsrådet. Ungdommene starter å planlegge de kunstneriske bidragene.

14. januar: Påmeldingsfrist. Opplæring av ungdom som skal bidra i organiseringen og gjennomføringen av forestillingen. 

27. januar 2013: UKM i Longyearbyen kulturhus

April 2013: Fylkesmønstring på Finnsnes i Troms

Juni 2013: UKM festivalen i Olavshallen i Trondheim
 

Tips en venn Skriv ut