The Border med Jo Strømgren Kompani C Foto Knut Bry

The Border - Jo Strømgren

Jo Strømgren Kompani kommer tilbake til kulturhuset - denne gangen med "The Border" ("Grensen") under KunstPause Svalbard 2013.

En mann og en kvinne deler en arbeidsplass. De har en gjensidig respekt for hverandre, men under overflaten utspilles en territorial kamp. Paret kjemper også en kamp mot følelsesmessig avhengighet, både overfor hverandre, spillet og den farlige blandingen av disse som ofte preger våre konflikter med det motsatte kjønn.

Gjennom tekst og bevegelse, dans og teater, humor og sensualitet, utvikles en historie som stadig tar nye vendinger. Det som i starten ser ut som et klassisk drama, beveger seg inn i et landskap preget av surrealistiske referanser, uforutsigbare konsekvenser og ikke minst av intimkonflikters iboende irrasjonalitet. Med litt fantasi er også en annen tolkning mulig; kan parets vanskelige sameksistens også være et bilde på en klassisk grensekonflikt mellom to land?

Les mer om forestillingen, se bilder og vide fra forestillingen på Jo Strømgrens hjemmesider.

Longyearbyen kulturhus viser "The Border" under KunstPause Svalbard 2013, nærmere bestemt torsdag 7.11.2013 kl. 20.00. Konserten varer i 60 minutter. Billetter (kr 190 for voksne og kr 150 for honnør/student/barn) kan kjøpes via våre billettsider, eller i Rabalder kulturkafé på kinokvelder (onsdager kl. 17.00 - 18.00 og søndager kl. 17.00 - 20.00) og én time før konsertstart.

Manus, regi, koreografi og scenografi: Jo Strømgren
Utøvere: Ida Holten Worsøe og Jørn-Bjørn Fuller- Gee
Lysdesign: Stephen Rolfe
Lyddesign: Lars Årdal
Foto: Knut Bry
Videoproduksjon: Ivar Mykland
Produksjon: Hålogaland Teater/ Jo Strømgren Kompani
Produsent Jo Strømgren Kompani: Sunniva Steine

 

Tips en venn Skriv ut