Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A

Informasjon fra møter med Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

Longyearbyen lokalstyre, Sysselmannen, Næringsdepartementet, Statsbygg og Store Norske har de siste dagene hatt møter med NVE.

Tema for møtene har vært videre arbeider som følge av skredulykken 19.12.15. Arbeidet vil blant annet bestå av:

  • Skredvarsling:
    NVE har etter skredulykken gjennomført daglig skredvarsling for Longyearbyen, og denne fortsetter til 28.01.16. Fra samme dato iverksettes en ny regional skredvarsling som er kombinert med lokale skredfarevurderinger for Longyearbyen. Varslingen som presenteres på www.varsom.no  vil vare ut mai 2015. Vi minner også om at enhver som ferdes i naturen har et selvstendig ansvar for å vurdere sin egen sikkerhet.
     
  • Farekartlegging:
    NVE vil kartlegge alle naturfarer knyttet til områder med fast bosetting innenfor Longyearbyen planområdet (Longyeardalen ut til flyplassen og ett område i Bolterdalen). Dette som del av program for nasjonal kartlegging av naturfarer. Kartleggingen vil anslagsvis ta 8 måneder. Derfor vil Longyearbyen lokalstyre fortsette skredvarslingen også for sesongen 2016/17

  • Sikringstiltak:
    Parallelt med farekartleggingen vil NVE i samarbeid med øvrige parter se på og vurdere alternative sikringstiltak. Arbeidet med å vurdere sikringstiltak langs Vannledningsdalen og Longyearelva er allerede godt i gang.

  • Arealplanarbeidet:
    Arealplanen vil ferdigstilles og legges ut på høring så snart som mulig. Videre vil det planlegges en rullering så snart kartlegging og tiltak er vurdert.
     
  • Boligbygging:
    De store huseierne vil sammen se på muligheter for fortetting, eventuelt riving og nybygging innenfor de områder som det kan bygges i ut fra dagens planverk.