Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A
Kjøkkenet med Jo Strømgren Kompani Foto: Knut Bry

"Kjøkkenet" av Jo Strømgren (11.11.)

Jo Strømgren Kompani gjester oss for tredje gang siden åpning av kulturhuset - denne gangen med en forestilling spesielt for barn.

Longyearbyen kulturhus ønsker velkommen til en lattervekkende og underfundig forestilling for hele familien

onsdag 11.11.2015 kl. 18.00

Forestillingene er en del av KunstPause Svalbard 2015. Billetter a kr 90 (barn/voksen) kan kjøpes via eBillett på våre hjemmesider eller i Rabalder cafe og bakeri (åpent alle dager kl. 10 - 17).


Kjøkkenet er Jo Strømgren Kompanis første forestilling laget spesielt for barn og er en sprelsk forestilling som tar i bruk elementer både fra gamle tegnefilmer og fra stumfilmsjangeren. Med et ekspressivt fysisk formspråk og leken bruk av scenografi og lydeffekter er Kjøkkenet en lattervekkende og underfundig forestilling for hele familien.


I utkanten av en by ligger et forlatt og falleferdig hus. En dag kommer det to mennesker til huset. De står på hver sin side av huset og tenker; "Her kan jeg bo!". Den ene er en gammel sjømann, som omsider har gått i land. Den andre er en foreldreløs liten jente som har rømt fra barnehjemmet. De møtes på kjøkkenet. Ingen av dem vet hva de skal si, men begge tenker "jeg kom først!".

Slik starter historien om hvordan disse to blir enige o m å bo sammen. Det viser seg å bli litt vanskelig. Begge vil gjøre tingene på sin måte og ingen har særlig erfaring med verken hus eller kjøkken. Dessutener de noen stabeiser, begge to!

Jo Strømgren Kompani er et av Norges mest kjente danse- og teaterkompanier. De har turnert verden over de siste 15 årene, og deres forestillinger har høstet lovord og priser i nesten 50 land. Kompaniet er blitt kjent for å skale forestillinger der de kombinerer dans og teater på en humoristisk og overraskende måte. Her tilbys samtidsforestillinger av høy kunstnerisk kvalitet som også har vist seg å fungere svært godt for et ungt publikum.

Forestillingene er en del av KunstPause Svalbard 2015. Billetter a kr 90 (barn/voksen) kan kjøpes via eBillett på våre hjemmesider eller i Rabalder cafe og bakeri (åpent alle dager kl. 10 - 17).