Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A
Mister Buffo med Kristian Fr. Figenschow jr Foto Ola Røe

Komisk teateropplevelse

Mistero Buffo av Dario Fo med Kristian Fr. Figenschow jr. i en usminket og komisk teateropplevelse av de sjeldne.

Vi har gleden av å presentere Hålogaland Teaters gjøglermonologer i stykket "Mistero Buffo" av Dario Fo med Kristian Fr. Figenschow jr i alle rollene!

Forestillingen vises i Longyearbyen kulturhus torsdag 4.4. kl. 19.30. Billetter a kr 180/130 (voksen  og honnør/student) selges via våre billettsider eller i Rabalder kulturkafé.

Et hvert teater med respekt for seg selv har sin egen gjøgler. På Hålogaland Teater heter han Kristian Fr. Figenschow jr. Hva er vel mer naturlig enn å la han boltre seg med gjøglermonologene til den italienske teaterlegenden Dario Fo?

Mistero Buffo er en samling gjøglermonologer fra middelalderen der et stort antall karakterer får komme til orde. Humoren står i sentrum, samtidig som den politiske brodden skinner igjennom. Det var ikke for ingenting at gjøglerne gjennom århundrer ble elsket av folket, men hatet av myndighetene. På grunn av sin skarpe tunge og sitt raske hode kan gjøgleren være farlig for makthaverne.

Dario Fos satiriske verk har vært en viktig del av Hålogaland Teaters historie med Vi betale ikkje! fra 1978 og Mamma heks fra 1982. Nå fortsetter vennskapet med denne monologen som har blitt spilt over hele verden til stor glede i flere tiår.

Mistero Buffo føyer seg inn i en folkelig teatertradisjon der skuespilleren står i sentrum og alle andre virkemidler er skåret ned til beinet. En krakk. Et glass vann. 20 ulike karakterer.

Velkommen!