Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A

Planoppstart - delplan sentrum med forskningsparken

Utkast til planprogram og plan skal legges ut til offentlig ettersyn og sendes til uttalelse hos berørte organer eller organisasjoner mv som har særlige interesser i planarbeidet (jfr svalbardmiljølovens § 50 4. ledd). Longyearbyen lokalstyre har også etablert en rutine med å sende planprogram for alle delplaner på høring. Her vil du finne de delplaner og planprogram som er på offentlig ettersyn i høringsperioden.
 
Følgende planprogram ligger nå ute til offentlig ettersyn:
 

Varsel om oppstart av planarbeid - delplan for sentrumsområdet med forskningsparken, Longyearbyen.

Med henvisning til svalbardmiljøloven (sml) § 50 varsles herved oppstart av arbeid med delplan for sentrumsområdet med forskningsparken, Longyearbyen og utleggelse av planprogram til høring.

Planen vil bli utarbeidet av Longyearbyen lokalstyre.

Formålet med planarbeidet er å detaljere føringene for fremtidig utbygging i sentrum, samt legge til rette for utvikling av forskningsparken. Delplanen skal muliggjøre bedre utnyttelse av arealene gjennom en fremtidsrettet og miljøvennlig utvikling. Planen skal ivareta kulturminneverdier, samt ta vare på dagens positive særpreg ved å videreføre og forsterke eksisterende kvaliteter. Det skal legges til rette for sentrumsutvikling med bolig, variert næring, forretning og undervisning / forskning, i tillegg skal det sikres nødvendige trafikkarealer og gode uteområder for ferdsel, opphold og lek.

Det er utarbeidet forslag til planprogram som klargjør hvilke forhold det skal redegjøres for i planen, planprogrammet er tilgjengelig under «relaterte filer».

Nærmere opplysninger knyttet til planarbeidet kan fås ved henvendelse til arealplanlegger Linn Tautra Grønseth, telefon 79 02 23 83 eller e-post linn.gronseth@lokalstyre.no.

Bemerkninger til planprogrammet eller konkrete innspill til planarbeidet sendes til postmottak@lokalstyre.no innen 4.mars 2016.  Oppgi saksnummer 2016/62.

planavgrensning kart.jpg
Følgende delplan(er) ligger nå ute til offentlig ettersyn:
Det er for tiden ingen delplaner på høring.