Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A
Svalbard Skimaraton Foto: Norsk Tipping

Råd for idrett og fysisk aktivitet

Delplan for idrett og fysisk aktivitet ble vedtatt i fjor og nå er målsettingen om etablering av "Råd for idrett og fysisk aktivitet" nådd

"Delplan for idrett og fysisk aktivitet, 2014 - 2024" ble vedtatt av Lokalstyret 13.5.2014.

Et av hovedpunktene i delplanen er å få etablert et samarbeids-/høringsorgan for å ivareta oppgaver i tilknytning til idrett og fysisk aktivitet. Rådet hadde sitt konstituerende møte 19.11.2015 og består av en rekke lag og foreninger innenfor idretts- og friluftsbevegelsen.  Styret består av Nina Lines (daglig leder i Svalbrd Turn) og Torgeir Prytz (leder i Longyearbyen Jeger- og fiskerforening).  Disse er valgt for henholdsvis to og ett år. Sekretær vil bli valgt senere og rådet vil ha møter hver annen måned, eller oftere dersom det er behov for det.

Det er vedtatt følgende mandat for rådet:

Rådet er et samarbeidsorgan for frivillige organisasjoner med virke i idrett og friluftsliv. Rådet er fristilt og selvstendig og fungerer som et rådgivende organ for Longyearbyen lokalstyre/Kultur og idrett. Rådet skal søke å se en helhet i idrett og friluftslivet i Longyearbyen og hjelpe Lokalstyret med å fatte beslutninger til beste for idretts- og friluftsaktiviteter i Longyearbyen. Rådet skal også ta opp ulike aktuelle problemstillinger og saker som krever behandling enten administrativt og/eller politisk.
 

Et av rådets første og viktigste oppgaver vil være å komme med innspill til revisjon av tiltaksplanen som ble utarbeidet i forbindelse med delplanarbeidet.