Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A
Skredkartleggingsområde ved flyplassen

Skredrapporten for hytteområdene er forsinket

Konsulenten meldte en uke før påske at de ikke kunne levere skredrapportene til påske som avtalt. Arbeidskartene er overlevert til LL og SNSK, slik at SNSK kan starte planleggingen av nye hyttetomter. SNSK har hatt kontakt med alle hytteeiere som har hytte liggende i 100-årssonen.

Skredkartleggingsrapporten for hytteområdene skulle være klar til påske, og det var planlagt å avholde et allmøte i forbindelse med publisering av rapporten. Konsulenten meldte en uke før påske at rapporten vil være ferdig og overlevert i midten av mai. Forsinkelsen skyldes ressurser og kvalitetssikring hos konsulent.

Lokalstyre og Store Norske har mottatt arbeidskart som skal være gode nok til å planlegge nye leietomter i hytteområdene ut av, men som ikke er ønskelig å publisere på grunn av at de ikke har gått igjennom konsulentens interne kvalitetskontroll. Mottatte kart er så langt Bjørndalen, Vestpynten, Todalen og Vindodden. Foxdalen og Hjorthavn/Revneset er ikke oversendt.

Så langt er det veldig mange hytter som ligger innenfor 1000-års sonen, det vil si at det ikke vil være mulig å gjøre andre tiltak enn vedlikehold på hyttene. Ved byggesak vil dagens regelverk gjelde.

Store Norske ser på nye mulige tomter i sikre soner, og de vil i første omgang gi hytter i 100-årssonen mulighet til å flytte. Spørsmål kan rettes til Thomas Neuhold på epost: tn@snsk.no eller på telefon 99004108.

Longyearbyen lokalstyre kan ikke behandle byggesøknad uten at leietomt er i orden.