Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A

Søppelamnesti for biler & snøskutere (1.12.)

Store Norske og Longyearbyen lokalstyre oppfordrer byens befolkning til å benytte muligheten til gratis å levere inn kjøretøyer på avfallsanlegget. Tilbudet gjelder både privatpersoner og bedrifter. Tiltaket er finansiert av Svalbards miljøvernfond.

Amnestiet gjelder i perioden 1. september til 1. desember, så lenge prosjektmidlene rekker. Her er det med andre ord førstemann-til-mølla-prinsippet som gjelder. Etter dette vil det igjen koste penger å kvitte seg med kjøretøyer.

Det gjøres oppmerksom på at grunneiendomsforvalter Store Norske ikke tillater at avregistrerte og/eller utrangerte kjøretøyer oppbevares eller hensettes på grunnen i Longyearbyen. Det er tillatt med ryddig, samlet oppstilling av kjøretøyer som er i bruk, med tilhørende utstyr (sleder, sluffer, jerrykanner) som er merket med navn og nummer.

Selskapet har engasjert en person til å kartlegge og merke slike kjøretøyer etc. i byen. Avregistrerte/utrangerte kjøretøyer som ikke er fjernet innen 1. desember, og som Store Norske ikke har lykkes i å komme i kontakt med eier av, vil fjernes og leveres til avfallsanlegget for eiers regning. Umerket, frittstående løsøre, og løsøre som det er grunn til å tro at det ikke er i regelmessig bruk, vil også bli fjernet.

Kjøretøy kan leveres avfallsanlegget torsdager kl. 16-18 og fredager 13-16. Ved særskilte leveringsbehov, ta kontakt med avfallsanlegget: savfall@lokalstyre.no, 79 02 23 18. Ta med vognkort, og ta med fullmakt om kjøretøyet ikke tilhører deg. Husk å få med reserve- og vinterdekk i bilen om de skal kastes.

Ved spørsmål eller tips om kjøretøy etc., kontakt:

Andreas Risstad: andreas.risstad@snsk.no, 970 96 531