Visningen er gratis og allerede kjøpte billetter vil bli refundert til den kontoen som ble belastet ved kjøp via internett - dette er kjøperne orientert om i egen e-post.

Billetter som er solgt via Rabalder café og bakeri fås refundert mot innlevering av billett til Infotorget med informasjon om navn og bankkontonummer. Kjøpte billetter kan benyttes som fribillett til forestillingen.

Svalbard Movements er en unik visuell teateropplevelse spesielt skapt for Taubanesentralen. Denne kvelden gjør vi en reise inn i hjertet av Arktis hvor vi møter naturen og kvinner som på ulike tidspunkt i historien har oppholdt seg her.  

Juni Dahr og María Ellingsen utvikler i samarbeid med andre nordiske kunstnere denne sceniske forestillingen basert på research av historisk materiale og fortellinger fra de arktiske områdene. Svalbard Movements er den første i en serie om møter mellom mennesker og natur.  

På scenen står skuespiller Maria Ellingsen fra Island og danser Reijo Kela fra Finland sammen med de norske musikerne Tore Brunborg og Per Oddvar Johansen, og Store Norske Mandskor. Juni Dahr er sykmeldt slik at denne visningen blir uten henne. Visjoner Teater vil i samarbeid med Longyearbyens lokalstyre arbeide for å sikre en ny oppføring på Longyeardagen 10.6.2020.

Visningen er i Taubanesentralen og er gratis. Det er et begrenset antall billetter. Fribilletter hentes i Rabalder café og bakeri.
Publikum bør kle seg godt, det er kaldt i Taubanesentralen. 

En gang kjempet mennesket mot overlegne naturkrefter. Livet under nordlyset ga harde vilkår. I dag kjemper vi fortsatt - og naturen er nær ved å knekke. Den svarer med å trekke seg tilbake fra oss og forsvinne, som om pusten blir borte.

Manus og forestillingskonsept
Juni Dahr og María Ellingsen

På scenen
María Ellingsen, Reijo Kela, Tore Brunborg, Per Oddvar Johansen og Store Norske Mandskor

Komponist
Tore Brunborg

Instruktør
Inger Buresund

Lysdesign
Kristin Bredal

Kostymer 
Silje Fjellberg

Lyd
Håvard Hiller

Teknisk/praktisk bistand
Knut Antonsen

Tekstdramaturg
Oda Rador.  

Produsent
Marianne Roland

Produsentbistand
Ida Willassen

Idé og scenisk konsept, Taubanesenstralen
Juni Dahr

Takk for inspirasjon til
Chris Poole, Sigri Sandberg og Snorri Freyr Hilmarsson

Svalbard Movements er produsert av
Visjoner Teater

Kunstnerisk ansvarlig
Juni Dahr

Visjoner Teater takker for tilskudd fra
Norsk Kulturfond, Nordisk Kulturfond, Norsk-Islandsk Kulturfond, Norsk-Finsk Kulturfond, Fond for Lyd og Bilde, Fritt Ord, Norsk Komponistfond, Artica Svalbard, Dramatikkens Hus, Oppstartmidler fra Nordic Culturepoint.