Det er oppvekst- og kulturutvalget som avgjør hvem som skal tildeles stipendet, som i år ble delt ut for attende gang på selveste 17. mai.  

I begrunnelsen beskrives årets stipendmottaker som:

  • Allsidig
  • Stiller opp
  • Forbilde for store og små
  • Positiv

Tine er 18 år og har blant annet vært en aktiv elev på kulturskolen fra første dag som ny elev ved Longyearbyen skole. Hun er aktiv på mange fronter og stiller villig opp på nye utfordringer og er synlig på så si alle scener i Longyearbyen. Med sitt store musikalske talent og engasjement blir hun brukt i ulike kulturelle arrangementer. Også på 17. mai eller som taler på store og små arrangementer.

Ved utdelingen på 17. mai sa lokalstyrelederen at ungdomstalentet viser en sjelden god forståelse av scenelivet. Det gjør også prisvinneren for sitt samfunnsengasjement og er til stede på mange arenaer gjennom ulike roller og verv. Den unge debattanten står opp for seg selv og andres meninger og var blant annet en aktiv og tydelig stemme i prosessen for å flytte UHU og ungdomsklubben til nye lokaler

I tillegg til selve stipendet på kroner 15.000 får kandidaten et litografitrykk med tittelen «Det er dokker som drar» som viser et hundespann i karakteristisk svalbardnatur av Olaf Storø. Kunstneren har fortalt at bakgrunnen er symbolsk; slik som et hundespann hele tiden drar framover, er også ungdommen med på å vise vei framover og sprenge grenser.

Les mer om ungdommens kulturstipend