Elever fra hele Norge har sendt inn sine forslag til Årets lærer. Tre finalister ble nominert, og av disse fikk juryen i oppgave å plukke ut en vinner. 

Juryen sier det var en vanskelig oppgave, men at vinneren pekte seg likevel ut med noen ekstra kvaliteter. 

«Juryen trekker fram en tydelig kjærlighet til det å lære bort. Vinneren forteller at en av de største gledene ved å være lærer er å se når det opp et lys hos elevene, at de nå har forstått HVORDAN noe fungerer ikke bare AT det fungerer. 

–  Dette er jo veldig stort og overveldende. Jeg føler meg ikke som Norges beste lærer, jeg har jo også mange flotte kollegaer, sier Troels Ørsted Yttredal.

Elevene trekker fram at Troels alltid har noe lurt på lur. De liker at de aldri helt vet hva de kommer til når de skal i timen med deg. Årets vinner gjør læring gøy, uttaler juryen.

–  Det betyr mest at det faktisk kommer fra barna. Men både vår skole og andre skoler i Norge er full av flotte lærere, sier han.

Og som han selv sier i intervju-videoen elevene sendte inn: Han elsker å være sammen med elevene. Le sammen, grine sammen og vokse sammen.

Bakgrunnen for Årets lærer er at NRK Supernytt ønsker å sette fokus på og gi "kred" til alle de flinke og flotte lærerne vi har i Norge, og hylle spesielt de som gjør noe ekstra ut av rollen sin. 

Juryen har bestått av Abdelrahman, Andreas Wahl, Kristin Kibsgaard Sjøhelle og Jørgen Wear.

Longyearbyen lokalstyre gratulerer årets 2023, Troels Ørsted Yttredal ved Longyearbyen skole.

truls 1
truls 2
truls 3