Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A
Valkyrien Allstars Pressefoto

Valkyrien Allstars (20.11.)

I samarbeid med Rikskonsertene inviterer vi til konsert med Valkyrien Allstars

Valkyrien Allstars er på turne med Rikskonsertene og vi ønsker velkommen til konsert i Longyearbyen kulturhus

fredag 20.11. kl. 19.30

Billetter a kr 150 (voksen) og kr 100 (honnør/student/barn) selges via våre billettsider eller i Rabalder cafe & bakeri (åpent alle dager kl. 10.00 - 17.00).

Valkyrien Allstars er ute med sitt  fjerde studioalbum og viderefører sin unike sound i gråsonen mellom det tradisjonelle og det moderne. Gruppa har gått fra kvintett til kvartett, da felespiller Ola Hilmen har valgt å ta en lengre pause.

Bandet består således av: Tuva Livsdatter Syvertsen, Erik Sollid, Magnus Larsen og Martin Langlie.

Når det gjelder låtmaterialet er dette i større grad enn tildligere egenkomponert. Fremdeles er det innslag av tradisjonelle hardingfeleslåtter og gamle skillingsviser, men det er bandets egne tekster og melodier som dominerer utgivelsen.

Bandet har, i samarbeid med medprodusent Bugge Wesseltoft, gått grundig til verks og virkelig benyttet seg av mulighetene som finnes i Amper Tone studio, der plata er innspilt med Bård Ingebrigtsen foran miksebordet. Dette er en uhyre gjennomarbeidet plate som har blitt jobbet frem over en periode på ett år. Resultatet bærer preg av kontrastene mellom det store,voldsomme, kakafoniske og det nære, intime og direkte uttrykket som kjennetegner den norske tradisjonsmusikken.

Lydbildet er en smule utvidet siden forrige utgivelse, bandets medlemmer spiller flere instrumenter enn tidligere, og både Bård Ingebrigtsen og Bugge Wesseltoft bidrar musikalsk.