Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A

Veigebyr for 2015

Hjemmel: Gebyrer for 2015 ble fastsatt av Longyearbyen Lokalstyre 09.12.2014.

Gebyr er definert som en engangs- eller årlig betaling for en tjeneste eller rettighet som er uavhengig av bruksfrekvens eller mengde/antall.

Vedtaket om gebyr er gjort med hjemmel i lov om Svalbard, § 31, 2. avsnitt:

Longyearbyen lokalstyre har ansvar for infrastruktur i Longyearbyen som ikke er tillagt staten eller andre. Lokalstyret kan selv fastsette gebyr for slike tjenester. Gebyret skal beregnes ut fra prinsippet om selvkost.

Lokalstyret har gjort vedtak om at gebyrer skal innkreves av Longyearbyen lokalstyre.

Fra Longyearbyen lokalstyre sine faktura- og gebyrsatser:

 

3.            Veigebyr

                Veigebyr lastebiler (over 7,5 tonn) pr. år                  kr.           9.350,-

                Veigebyr pr. motorvogn                                            kr.           4.910,-

 

Det kreves veigebyr for alle motorvogner med registreringsskilt som befinner seg innenfor Longyearbyen planområde. Motorvogn er i denne sammenheng person- og varebiler og busser. I tillegg kreves veigebyr etter egen sats for lastebiler med registreringsskilt som befinner seg innenfor Longyearbyen planområde.

Utrykningskjøretøyer er unntatt veigebyr.

Faktura sendes til den som er registrert som eier pr. 1. januar. Hvis kjøretøyet er solgt innen forfallsdato, må tidligere eier avtale betaling med ny eier.

Veigebyr sendes også eiere av nye/ brukte kjøretøyer som ankommer Longyearbyen i løpet av året. For kjøretøy som ankommer før 1. april betales fullt gebyr. For kjøretøy som ankommer i perioden 1.april – 30. september, betales ½ gebyr. Kjøretøy som ankommer 1. oktober eller senere, fritas for gebyr dette året. Gebyret skal være betalt før bilen får Svalbardskilt. For motorvogner som sendes ned til fastlandet, vrakes eller avskiltes før 1. juli, refunderes ½ gebyr mot innlevering av dokumentasjon.

Har du solgt bilen, men likevel fått faktura for veigebyr?

Longyearbyen lokalstyre fakturerer den som står registrert som eier av kjøretøyet i Statens vegvesens database den 1. januar 2015. Hvis du har solgt bilen før dette, men likevel har fått faktura for veigebyr må du sjekke følgende:

  • Er salgsmelding sendt til Statens vegvesen?

  • Har ny eier omregistrert kjøretøyet?

     

    En av årsakene til at tidligere eier får fakturaen, er at noen ikke omregistrerer bilen de har kjøpt. Hvis f.eks. lovpliktig trafikkforsikring eller periodisk kjøretøykontroll ikke er i orden får ny eier ikke omregistrert bilen.

    Vi anbefaler alle som selger kjøretøy om å forsikre seg om at ny eier omregistrerer bilen eller at skiltene leveres til Statens vegvesen/ Sysselmannen. Da slipper du å få faktura for veigebyr på biler du har solgt før 1. januar.

     

Har du spørsmål om fakturaen kan du sende en e-post til okonomi@lokalstyre.no