Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A
Vindskulptur 1

Vindskulptur i gågata

Longyearbyen lokalstyre har gitt Artica Svalbard anledning til å presentere kunstprosjektet TENTacle ved at en vindskulptur henger i flaggstangen utenfor Næringsbygget/Longyearbyen kulturhus til og med søndag 22.9.2018.

 

Vindskulpturen er laget av de to kunstnerne Floortje Zonneveld og Josephine Beijer (Nederland) -  Floortje Zonneveld bor i Longyearbyen. Kunstnerne har samlet inn brukte telt og hangglidere fra institusjoner og privatpersoner over hele Longyearbyen som omskapes til fargerike vindskulpturer med fokus på gjenbruk i Artica Svalbards verksted.
Artica Svalbard vil holde workshops (passer for alle aldre - både voksne og barn) i sitt verksted hver kveld til og med lørdag denne uken: fredag 21.9. kl. 17.00 - 20.00 og lørdag 22.9. kl. 10.00 - 18.00.

 

Skulpturene vil bli testet i en fargesprakende parade fra Artica mot Taubanesentralen lørdag 22.9. kl. 17.00 (dette er endret siden første publiseing ettersom værmeldingen er dårlig på søndag). Artica Svalbard tror dette vil bli veldig morsomt og de håper at publikum, og dem som har laget skulpturene, vil være med å teste skulpturene i vinden.

 

Les mer om prosjektet på Artica Svalbards sider på Facebook.