Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A

Energiøkonomiseringskonferanse

Longyearbyen lokalstyre inviterer i samarbeid med Visit Svalbard til konferanse om energiøkonomisering onsdag  2. desember kl. 08.30-15.00 i Longyearbyen kulturhus. På programmet står mange spennende lokale og eksterne foredragsholdere. Konferansen er gratis, inkluderer lunsj og vil by på gode eksempler og erfaringer som kan inspirere din bedrift til å jobbe tiltaksretta med enøk.

Bakgrunnen for denne konferansen er at Longyearbysamfunnet har behov for næringsutvikling og økonomisk vekst som ikke avhenger av kulldriften. Utviklingen må skje innenfor den begrensede mengden energi vi har tilgang på i Longyearbyen. Vi trenger å produsere mer, per enhet energi forbrukt. Videre har Visit Svalbards tatt initiativ til å kvalifisere Longyearbyen som et bærekraftig reisemål i løpet av 2016. Som et bærekraftig lokalsamfunn og reisemål, fokuserer vi på reduksjon av energiforbruk og reduksjon av lokale utslipp, samt bidra til å skape lokale løsninger på globale utfordringer.

Hensikten med konferansen er å etablere en arena og en plattform for kontinuerlig innsats for redusert energiinnsats i alle produksjonsledd på Svalbard. Konferansen skal være en kilde til ide-utvikling samt informasjons-, kunnskaps, og erfaringsutveksling.

Målgruppen for konferansen er privat- og offentlig virksomheter, reiselivsbedrifter, forsknings- og undervisningssektoren, interesse- og frivillige organisasjoner og andre med interesse for temaområdet. Konferansen finansieres av Svalbards miljøvernfond.

Program og påmeldingslenke finner dere til høyre. Påmeldingsfrist 15 november.

 

Ved behov kan du/dere booke møte med våre eksterne foredragsholdere torsdag 3 desember frem til ca. kl. 13.00

Innovasjon Norge:

Har du et prosjekter som kan være aktuell for finansiering fra Innovasjon Norge? Torsdag 03.12.15 vil Odd Ståle Dalslåen Innovasjon Norge Troms og Svalbard kunne møtes for å diskutere ditt prosjekt. Miljøteknolgi, energi- og industrisesektoren er hans primære arbeidsoppgaver. Ta kontakt på oddal@innovasjonnorge.no eller M: 977 06 135 for nærmere avtale.

Miljøfyrtårn:

Linn Grøtberg vil være tilgjengelig for å snakke om din bedrifts fordelere ved og mulighet for Miljøfyrtårn sertifisering. For å avtale møte, kontakt Linn direkte på Mobil 402 02 964 linn@miljofyrtarn.no