Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Egenberedskap

Selv om vi lever i et trygt samfunn, kan uønskede hendelser oppstå også hos oss. Og hvis vi rammes av en stor hendelse eller krise, er det mange som trenger hjelp. Ved å være forberedt bidrar du til at de som trenger det mest, får hjelp først i en eventuell krisesituasjon. På den måten er du en viktig del av vår beredskap.

Egenberedskap setter deg i stand til å takle uventede situasjoner. Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) anbefaler at man er forberedt til å klare seg selv, eller sammen med familie, i tre døgn. Her finner du eksempel på nødvendig beredskapslager.

Det er viktig at vi er forberedt, uansett hvor vi bor. Men kanskje spesielt når man bor på et sted hvor det kan være vanskelig å få nok hjelp på kort tid. Longyearbyen har ingen nærkommuner som kan bistå umiddelbart. Det er derfor viktig at du har egenberedskap for å ta vare på deg og de rundt deg til hjelpen ankommer eller krisen er avverget.

Aktuelt

Folkemøte om egenberedskap

Har du alt du trenger for å klare deg selv i minst tre døgn? På folkemøtet om egenberedskap får du informasjon om byens beredskap, ressursene som finn...