Vinduer som står åpne og radiatorer som er helt stengte er en dårlig kombinasjon. I radiatorene sirkulerer det vann med lite oksygen – det kan derfor lett fryse. Stenger man av radiatoren helt og vinduet står åpent, vil radiatoren kunne fryse og sprekke. Dette kan føre til store vannskader og kostnader.

Radiatorer må aldri slås helt av – hjulet må derfor minimum stå på snømerke/frysemerke – da vil ventilen slippe på vann og varme. Det er også viktig å sjekke at pinnen i radiatoren fungerer. Når du skrur på hjulet skal du høre og kjenne at varmt vann slippes på. Hvis det ikke gjør det, må pinnen løsnes. Det gjøres ved å ta av hjulet, slå litt på pinnen (forsiktig med en tang eller noe annet hardt) slik at den er løs og fungerer igjen.

Hvis noen har vært og luftet anlegget ditt må du gi beskjed til huseier, da hele husrekken må fylle på anlegget sitt på grunn av luftingen.

I gangen har de aller fleste en brannsentral. Mange av disse er koblet til med en stikkontakt. Du må ALDRI ta ut denne stikkontakten. Det kan være fristende for å lade en lommelykt eller et batteri eller noe annet greit i gangen, men da mister du koblingen til direktevarsling brann.

Og ser du rennende vann i bitende kulde oppfordrer vi om at du ringer rørleggervakta. Da er det noe som ikke fungerer.

Oppsummert: Lukk alle vinduer, sjekk at varmen står på, åpne dører sånn at alle rom får varme, nyt juleferien og gled deg til å komme tilbake til et hus/leilighet uten store vannskader.

Du må ALDRI ta ut denne stikkontakten.