Du har kanskje hørt om den – og nå er den her, både i App Store og Google Play. Du kan laste den ned derfra – eller bruke QR-koden du ser lengre ned på siden.

Hvorfor trenger jeg innbyggerapp?

Enkelt forklart for å ha ett sted med informasjon til innbyggerne i Longyearbyen. Ikke bare har den en oppdatert kalender med alt som skjer, men du får relevante nyheter fra LL, Sysselmesteren, flytider, skredvarsler og alt du bør vite før du flytter hit. For å nevne noe.

Dette er en app hvor du selv velger innhold ut ifra både målgruppe – altså familie, voksen, ungdom, ny i Longyearbyen og andre. Man kan i tillegg velge interesser, altså hvilket innhold du er mest interessert i, enten det er informasjon fra LL, lokalpolitikk, næringsliv, kultur, friluftsliv eller andre ting.

Vår nye kalender er allerede godt brukt av arrangører, og også her kan du velge hvilke arrangører du ønsker å følge. Når arrangøren legger inn et nytt arrangement vil du få et varsel.

Basert på disse valgene kan du også få varslinger fra oss om driftsmeldinger, hyggelige nyheter, søknadsfrister og andre ting.

Hvorfor gjør LL dette?

I vår utviklingsstrategi pekes det på behov for et helhetlig og koordinert utviklingsløp for organisasjonen der innbyggerdialog, kommunikasjon og medborgerskap er sentrale stikkord.

God dialog og kommunikasjon av de tjenester, oppgaver og hendelser som LL er en del av er særdeles viktig. Kort fortalt er innbyggerappen et skritt mot vårt mål om å både informere og inkludere innbyggerne for å sikre et godt demokrati.

Innbyggerappen vil utvikles videre, og vi har flere planlagte funksjoner som kommer etter hvert.

Hvis du er arrangør og ønsker tilgang til kalenderen, send en e-post til: kommunikasjon@lokalstyre.no - eller gå inn på vår kalender og registrer deg. 

Her kan du lese mer om kalenderen vår

Du kan selvsagt også gi innspill til appen, og vi hører gjerne fra deg!

Vil du ha vårt nyhetsbrev rett i innboksen? Klikk her for å melde deg på

Her kan du også se en kort video om innbyggerappen: