Svalbardhallen står klar for innrykk til både rennkontor, plass for å smøre ski og bankett lørdag kveld.

– Det er mye tilrettelegging og logistikk, alt fra brøyting rundt hallen til renhold innendørs, hvor det i første omgang blir rennkontor og mulighet for å smøre ski, forteller fagleder idrett- og frivillighet i Longyearbyen lokalstyre, Helle Jakobsen.

Rigging i Svalbardhallen gjør at selve idrettshallen stenges for all aktivitet fra klokken 12 på torsdag, og den er stengt frem til søndag ettermiddag. Treningsrommet vil være åpent hele helgen. På lørdag skal det rigges til kveldens bankett.

Longyearbyen lokalstyre (LL) har samarbeider med Svalbard turn, som er arrangør. Det betyr at LL bidrar med drift av dovogner, sørger for transport til arena, og har en stor rolle med å sørge for teknisk utstyr til speakerbua.

Også under banketten bidrar teknisk personell fra kulturhuset, for det blir levende musikk.

– Det er mange ansatte hos både kultur- og idrett pluss teknisk avdeling og eiendom som bidrar til dette fantastiske arrangementet, sier Jakobsen.

Det har også vært en lang tradisjon at skolen bidrar med frivillige lærere ved matstasjonene. I år har også russen sin egen matstasjon.

– Vi gleder oss veldig, og er stolte av å være med som tilretteleggere for å løfte arrangementet opp og frem. Vi oppfordrer alle til å ta turen ut i sporet for å heie frem deltagerne, og minner om at det også er kafé på arena, sier Helle Jakobsen.

Her kan du lese mer om arrangementet (Facebook)

NB!

Svømmehallen er kun stengt på lørdag.
Treningsrommet er åpent hele helgen.
Idrettshallen er stengt fra torsdag klokken 12:00 – frem til søndag ettermiddag.

isa.jpg