Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A
Siri Nilsen Foto Renate Torseth

Siri Nilsen - konsert 7.5.

Siri Nilsen kommer til Longyearbyen på sin første store norgesturne med fullt band.

Konserten med Siri Nilsen i februar måtte avlyses pga. dårlig flyvær, men vi er glade for å kunne informere om at Siri og bandet gjør et nytt forsøk torsdag 7.5.

Siri Nilsen mottok Spellemannsprisen som beste tekstforfatter. Hun var også nominert i klassene "Viser" og "Komponist". Vi gratulerer!

Siri Nilsens tredjealbum "Skyggebokser" har mottatt strålende anmeldelser over hele landet. På sin første store norgesturne tar hun med seg fullt band, og publikum kan forvente Siri i et nytt musikalsk landskap. Etter å  ha solgt ut Rockefeller i Oslo tre ganger i 2014 og en omfangsrik festivalsommer er  Siri Nilsen nå klar for å trollbinde vinterpublikumet over hele landet. De to singlene "Jeg lover" og "Passasjer" har vært listet på flere norske radiokanaler.

Torsdag 7.5.2015 kl. 19.30 kan du oppleve Siri Nilsen med band i Longyearbyen kulturhus. Billetter (kr 240/180) er til salgs via våre billettsider og i Rabalder cafe og bakeri alle dager kl. 10.00 - 17.00.

Siri Nilsen har litt etter litt sneket seg inn på oss. På en god måte. Først med sterke låter og myk stemme, dretter med refrenger og stemninger som gjør at vi vil ha mer, mer.

Hun debuterte som sceneartist i 2007, og i 2008 fikk hun Grappas debutantpris. Hun ble beskrevet som "...en lovende sanger med et hudløst og personlig uttrykk. Hun skriver og fremfører låter som beveger, og hun har mot til å skrive enkle, personlige og nære tekster på norsk".

I 2009 ga hun ut debutplaten "Vi som ser i mørket", som mottok strålende kritikker. Etter det tilbragte hun mya av tiden med å spille konserter over det ganske land, med glassklar vokal, ukulele og en unik formidlingsevne.

Høsten 2011 ga hun ut sin andre soloplate; "Alle snakker sant", som også fikk strålende kritikker. Plata gikk rett inn på VG-lista og på salgstoppen på iTunes og ble Spelemannsnominert. Deretter fulgte en lang rekke solokonserter. Våren 2012 ble "Alle snakker sant" sluppet i England. Til tross for norske tekster, var britiske anmeldere svært begeistrede. Chris Salmon i The Guardian kalte den "a gorgeous slice of peppy folk-pop", mens Musik OMH skrev at "She is remarkably adept at combining bright colours with subtle hints of darkness". Høsten 2012 spilte hun på Øyafestivalen i Oslo, samtidig som hun ga ut albumet "Siri Nilsen live" fra rockefeller Music Hall. Noen måneder senere ble hun tildelt Tekstforfatterfondets Lyspunkt-pris for sine klisjefrie og sterke tekster. Opptredener i 2013 inkluderte SPOT-festivalen i Aarhus, Danmark, hvor hennes musikk ble arrangert for symfoniorkester, og Over Oslo-festivalen i Oslo.

Duoen BLØSH varmer opp for Siri Nilsen.

Velkommen!