Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Aktuelt internett

​Næringsfond med 1,5 millioner til næringsliv i Longyearbyen

Nå åpnes søknadsportalen der lokalt næringsliv kan søke om støtte til tiltak som bidrar til stabilisering av sysselsetting og innovasjon. Etableringen av næringsfondet markeres med «kick off» førstkommende onsdag med deltakelse fra Innovasjon Norge, Svalbard næringsforening, Visit Svalbard og administrativ og politisk ledelse i Longyearbyen lokalstyre.

Longyearbyen

Vellykket test av befolkningsvarsling

Over 99 prosent av de som har en norskregistrert mobiltelefon mottok onsdagens SMS fra Longyearbyen lokalstyre. For de som har mobiltelefoner med utenlandske telefonoperatører er testresultatet mer varierende.

SMS-varsling

Frivillighetskonferanse 17. november

Hvordan ser fremtidens frivillighet ut i Longyearbyen, og hva er viktig å tenke på for å lykkes med et bærekraftig frivillig miljø? Hvilke mulighetsrom har frivilligheten for samskaping og økt deltakelse i Longyearbyen?

Frivillighetskonferansen 2022

Møte i lokalstyret 15. november

Lokalstyret holder møte i Kulturhuset tirsdag 15/11 kl. 18.00. Møtet er åpent for publikum. Det er også mulig å følge møtet via web-tv.  

Lokalstyremøte

Ustabil fjernvarme i Lia og sentrum - 8. november

I forbindelse med pågående arbeider på fjernvarmenettet og nødvendig utskifting av rør langs Hilmar Rekstens har vi i dag fått en lekkasje. Boliger og næringsbygg i Lia og sentrum kan oppleve ustabilitet i fjernvarmen i dag.   

Foto: Pixabay

Temaplan for klima, miljø og energi - Longyearbyen

Longyearbyen lokalstyre varsler herved oppstart av planarbeid og høring av forslag til planprogram for temaplan for klima, miljø og energi. For å sikre en god prosess vil vi inviterer innbyggere, næringsliv, organisasjoner, offentlige instanser og andre til å ta del i planarbeidet.              

Forside forslag til planprogram

Folkemøte om egenberedskap

Har du alt du trenger for å klare deg selv i minst tre døgn? På folkemøtet om egenberedskap får du informasjon om byens beredskap, ressursene som finnes og hva du som innbygger kan gjøre for å ha god egenberedskap. Brannsikkerhet og isbjørnbeskyttelse står også på programmet.

Egenberedskap - dette bør du ha hjemme

Strømbrudd i Longyearbyen (oppdatert)

Oppdatering om strømbruddet: Strømforsyningen stoppet opp rett før kl. 17.00 i dag. Det ble noe inn og utkobling før det ble etablert stabil strømforsyning fra ca. kl. 18.50. Energiverket arbeider nå med å analysere hendelsen.

Energiverk