Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A

eDialog – ny løsning for innsending av brev og dokumenter til oss

Vi har tatt i bruk en ny løsning for innsending av brev og dokumenter til oss. Løsningen er kryptert og gir sikker forsendelse av dokumenter som inneholder sensitive opplysninger. For å bruke eDialog må du logge på med ID-porten. For tiden er det et krav at dokumentene er i PDF-format. Når du har lastet opp dokumenter vil du får en kvittering på e-post.

eDialog kan benyttes til å laste opp dokumenter som inneholder taushetsbelagte opplysninger og andre dokumenter som er en del av et saksbehandlingsforløp.

Mange sender e-post til oss i dag. Det kan være en usikker kanal fordi e-poster kan stoppes i spamfilter eller den saksbehandleren du sender til kan være fraværende. Hvis du sender dokumenter som inneholder sensitive opplysninger har du ikke kontroll på opplysningene, fordi e-post ikke er en sikker forsendelsesmåte. Noen påstår at e-post er «like sikkert som å sende åpne postkort». Vi anbefaler flest mulig å bruke eDialog når de skal sende post til oss, også når innholdet er offentlig.

eDialog kan benyttes av privatpersoner, virksomheter og offentlige instanser som skal sende post til oss.

Ved å bruke eDialog vil dine dokumenter bli lastet direkte opp i vårt elektroniske arkivsystem for fordeling til saksbehandler.

Obs! Du skal ikke bruke eDialog hvis det finnes et skjema for formålet. Det gjelder for eksempel søknad om stilling, søknad om barnehageplass, søknad om korkpenger m.m. Våre digitale søknadsskjemaer finner du her

Du finner eDialog her