Kostnadsnivået for flybilletter til og fra Longyearbyen er basert på markedsbasert tilbud og etterspørsel, der til og fra Longyearbyen ikke er noe unntak.

Flyplassutvalget, ved Stein-Ove Johannessen (H) og næringssjefen i Longyearbyen lokalstyre har i lang tid jobbet for at innbyggere og næringsliv skal få muligheten til rimeligere flybilletter. Nå testes en løsning med klippekort på flyreiser, der man får rabatt ved kjøp av flere reiser samlet.

Fornøyd lokalstyreleder

– Stor takk til SAS som går foran og tester ut ordninger som tilgodeser lokalbefolkningen. Jeg håper dette vil fungere godt for alle parter fremover og kan utvikles også på andre områder enn flybilletter, sier lokalstyreleder Terje Aunevik (V). 

Både fleksibilitet og kostnadsnivå påvirker flere områder i Longyearbyen.

– Forutsigbar tilgang til fastlandsreiser, enten det er til sykehus, familie eller på ferie, gir økt trivsel og bolyst for alle oss som bor her, men er også viktig for næringsliv og forvaltning.  Det kan rett og slett bidra til at det blir litt enklere å bo og drive her, sier Aunevik.

–  Det er viktig for SAS å støtte opp om lokalbefolkningen og næringslivet, samt ha en god dialog hvor vi jobber mot felles mål, sier Irene Wright i SAS.

 

SAS Travel Pass klippekort

Med blikk på både bolyst for privatpersoner, og det lokale næringsliv har SAS nå tatt ballen.

Ordningen er ny, men nå vil SAS altså tilby kampanjepriser på klippekort fra 24. januar til 27. mars 2024.

Kort forklart så forhåndsbetaler man ønsket antall klipp, 10, 20, 40 eller 60. Flyr man fra Longyearbyen til Oslo går det et klipp til 2500,- kroner. Longyearbyen – Tromsø er 1500,- kroner per klipp.

SAS opplyser at det beste er å ha et EuroBonus-nummer, og bruke dette både når man kjøper klipp, eller bestiller flybillett. EuroBonus-medlemskap er gratis. Man kan enkelt bestille både klipp og reise via SAS-appen.

Skjermbilde av løsningen.

Bruksanvisning

Kampanjen er klar onsdag 24. januar 2024. 

  • Bestilles online eller via https://www.sas.no/bedriftsprogram/travel-pass-produkter/klippekort-periodekort/, tlf. 64817600
  • Velg  fra/til by, eks. Longyearbyen-Oslo
  • Velg product category: punches
  • Company code: private
  • Velg antall klipp
  • Velg: one traveler. Hvis flere reisende, ring SAS kundesupport på tlf 64817600 som lager en gruppe for deg
  • Fyll inn navn og EuroBonus-nummer.  Dette vil gi tilgang til klipp på din EuroBonus-profil, som du kan booke enten på SAS App direkte eller på sas.no
  • Betal med kredittkort
  • Gyldighet 12 mnd. fra første klipp er brukt.  Klippene er i SAS Plus og du kan booke om kostnadsfritt.  2 kolli bagasje, Fast Track (OSL) samt tilgang til SAS Business Lounge / SAS Domestic Lounge.

Vil du opprette klipp for en hel familie bør du ta kontakt med SAS kundeservice 64 81 76 00.

HER kan du laste ned bruksanvisning for hvordan du bestiller

 

Bærekraft

SAS har som mål å være en drivkraft innen bærekraftig luftfart og omstillingen til fly med nullutslipp. Dette innebærer at vi jobber intensivt for å redusere karbonutslippene våre ved å bruke mer bærekraftig flydrivstoff, investere i nye drivstoffeffektive fly og teknologiinnovasjon sammen med partnere – for dermed å bidra til bransjemålet om netto null CO2 -utslipp innen 2050.

SAS samarbeider blant annet med Airbus og Heart Aerospace vedrørende lav- og nullutslippsløsninger for fly, som forventes å være på vingene innen 2030 og de påfølgende årene. 

Selskapet vil fylle såkalt Sustainable Aviation Fuel (SAF), tilsvarende hele innenriksproduksjonen i Skandinavia innen 2030, og tilbyr nå også to ulike typer billetter hvor mer bærekraftig drivstoff er inkludert i billettprisen.  

SAS opererer det som er blant Europas mest drivstoffeffektive fly på kort- og mellomdistanse, Airbus A320 neo. Disse flyene har 18% mindre CO2-utslipp enn den flytypen de erstatter, samt en støyreduksjon på 30%.