Den nye alpinbakken som er under bygging, blir realisert takket være flere samarbeidspartnere. Blant dem er Sparebank 1 Nord-Norge, som har bidratt økonomisk med nesten 3 millioner kroner.

– De lokale bedriftene i Longyearbyen har vært med på å bidra til at Sparebank 1 har overskudd som vi kan dele ut til lokale formål. Når kundene våre lykkes går det også bra for lokalsamfunnet gjennom at størstedelen av overskuddet går tilbake til samfunnet, sier banksjef for bedrift i Sparebank 1 Troms, Sindre Fossmo-Sørensen.

Kjempeløft

Longyearbyen lokalstyre og Svalbard Turn har samarbeidet om det nye alpinanlegget som får ny heis, lysanlegg og snøproduksjonsanlegg. Det er Svalbard Turn som skal drifte anlegget.

Prosjektleder i Longyearbyen lokalstyre, Carl Magnus Vindegg sier at dette blir et kjempeløft for byen.

– Dette blir et tilbud i mørketiden som er bynært. Vi må ha lysanlegg slik at vi kan sørge for isbjørnsikring, og som kjent er det lite snø her, så et snøproduksjonsanlegg må også til. Dette vil gi et kjempeløft for byen, og vi gleder oss veldig, sier Vindegg.

– Det blir også flere avstigningsmuligheter i heisen, slik at bakken også passer for nybegynnere, legger han til.

Bolyst

Etter planen skal anlegget stå klart 1. desember.

– Det er veldig hyggelig å se effekten av det som skapes, sier Sindre Fossmo-Sørensen.

Målsettingen for Longyearbyen lokalstyre er at tilbudet skal favne bredt i befolkningen i byen, og være et aktivitetstilbud for barn og unge spesielt, men også for alle andre.

–  Dette er et godt tilbud i mørketiden, og ikke minst vil det gi økt bolyst. Vi gjør det vi kan for å holde utgiftene nede, slik at driften blir rimelig og billettprisene holdes nede. Vi vil at dette skal favne alle, avslutter Vindegg.

Alpinbakke2[1].jpg