Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A
Ottar Svensen mottar Tyfusstatuetten 2019 fra lokalstyreleder Arild Olsen Foto: Eva Grøndal, Longyearbyen lokalstyre

Tyfusstatuetten 2020

Tyfusstatuetten skal brukes til å hedre enkeltpersoner som har utmerket seg med å yte en aktiv, betydelig og vedvarende innsats i det lokale samfunnsliv, enten som utøver eller på det administrative plan. Forslagsfristen er 31.3.

Send inn forslag på den du mener fortjener Tyfusstatuetten.

Longyearbyen lokalstyre deler ut Tyfusstatuetten til en enkeltperson som har utmerket seg med å yte en aktiv, betydelig og vedvarende innsats i det lokale samfunnsliv.

Tyfusstatuetten - Longyearbyens kulturpris - skal brukes til å hedre enkeltpersoner som har utmerket seg med å yte en aktiv, betydelig og vedvarende innsats i det lokale samfunnsliv, enten som utøver eller på det administrative plan. Mottaker av Tyfusstatuetten må ha hatt positiv innflytelse på miljøet i Longyearbyen. I eller utenfor sin stilling må kandidaten ha vist vilje og evne til å gjøre "tyfus" litt mindre "tyfus". Tyfus er en gammel svalbardbetegnelse for alt som er dårlig. Historisk så var tyfus opprinnelig alt fra en dårlig betalt akkord til en sur pils.

Longyearbyen lokalstyre skal dele ut Tyfusstatuetten til en enkeltperson som har utmerket seg med å yte en aktiv, betydelig og vedvarende innsats i det lokale samfunnsliv.

Statuetten deles ut en gang i året til enkeltpersoner som bor på Svalbard.

Tyfusstatuetten deles ut under festforestillingen 17. mai.

Begrunnede forslag bes sendt  på forslagsskjemaet som du finner til høyre under "Relaterte filer": Longyearbyen lokalstyre, Boks 350, 9171 Longyearbyen innen 31.3. hvert år.

Nedenfor finner du statutter, oversikt over tidligere mottakere og begrunnelser for tildelingene fra og med 2007.