Prosjektet «En smuk aftensang» har vært  Knut Erik Sundquist og Nils Anders Mortensens hjertebarn i flere år nå. De har funnet inspirasjonen til denne konserten hos Jan Johansson og Georg Riedels ikoniske album “Jazz på svenska” fra 1963, der Johansson og Riedel tok gamle svenske folkemelodier og spilte dem inn på sin måte. Sundquist og Mortensen har samlet inn et knippe nordnorske folkemelodier som de har funnet i melodisamlingen på Tromsø museum, og arrangert dem helt på nytt. Men her er det ikke bare jazz. Sjangerne spenner fra techno, via klassiske stykker og pling-plong, til de vakreste bånsuller. Til og med en heavyrock-ballade er det blitt plass til.

I samarbeid med Kultur i Troms ønsker vi velkommen til konsert

i Longyearbyen kulturhus 
torsdag 21.11. kl. 19.30


Billetter a kr 200 (voksen) og kr 150 (honnør/student/barn) selges via eBillett og i Rabalder café og bakeri.

Knut Erik Sundquist er ansatt som Landsdelsmusiker i Troms fylkeskommune – Kultur i Troms, og er en av de ledende kontrabassister i verden i dag. Han studerte i Wien før han ble ansatt ved Bergens filharmoniske orkester. I 1993 flyttet han tilbake til Nord-Norge og Harstad hvor han i dag bor. Han har vært festspillprofil ved Festspillene i Nord-Norge, og reiser verden rundt på klassiske festivaler som gjest i flere kammerorkestre. Han er tidligere mottaker av Nordlysprisen, og underviser ved universitetet i Tromsø.

Knut Erik Sundquist - foto Rasmus Kongsore

Nils Anders Mortensen har av utenlandsk musikkpresse blitt betegnet som “Norges ukjente juvel”. Opprinnelig fra Flekkefjord, men Nils Anders har vært ansatt som landsdelsmusiker i Finnmark helt siden 1998. Han er utdannet ved Norges Musikkhøgskole, Ecole Normale i Paris og Hochschule für Musik und Theater i Hannover, og har gjestet en rekke store scener i hele verden. Albumet ”Veslemøy synsk”, et samarbeid mellom ham og mezzosopranen Marianne Beate Kielland, ble i 2011 nominert til en Grammy Award i kategorien klassisk vokal solo. Deres siste utgivelse, “Whispering Mozart”, fikk også meget gode kritikker, og avisa Klassekampen mente at dette var den beste klassiske plateutgivelsen i 2016. Til daglig er Nils Anders lokalisert i Alta, der han inngår som et av medlemmene i Ensemble Noor, Scene Finnmarks profesjonelle klassiske kammermusikkgruppe.Om musikerne:

Nils Anders Mortensen - foto Rasmus Kongsore