Hvis du ikke er fan av hverken folkemøter eller høringsinnspill har vi den perfekte arenaen.

Longyearbyen lokalstyre inviterer til noe som kan høres ut som en blanding av kaffeslabberas og en politisk debatt - velkommen til gjestebud for grønn omstilling. 

Byens fremtid

Kort sagt, dette er din sjanse til å bli vert for venner og bekjente for å prate om viktige saker, og kanskje nyte noen kaffekopper og kjeks mens du er i gang.

Hvis du hjelper oss med dette er du med i trekningen av billetter til bluesfestivalen som arrangeres 26. til 29. oktober i Longyearbyen.

I disse dager står Longyearbyen midt i viktig planlegging for byens fremtid. For å få den beste tilnærmingen til disse planene ønsker vi å høre fra så mange som mulig, inkludert deg. 

Innspillene vil hjelpe oss i arbeidet med utformingen av pågående planarbeider: Temaplan for klima, miljø og energistrategisk næringsplan og revidering av arealplanen.

Slik gjør du det

Men hva er egentlig på menyen i dette uformelle møtet? Vel, verten for gjestebudet inviterer til en hyggelig prat om aktuelle problemstillinger som påvirker Longyearbyens fremtid. Det er en sjanse til å få nye perspektiver, lære mer om saker som betyr noe, og kanskje til og med utfordre dine egne tanker og holdninger.

Fristen for å levere inn ditt bidrag er onsdag 25. oktober. 

Vi anbefaler verten å invitere mellom 4-8 innbyggere og finne et passende sted for diskusjonen - ditt eget hjem, biblioteket, ved bålet, eller hvor det måtte passe.

For å få samtalen i gang, har vi satt opp en liste med syv spennende diskusjonstemaer som alle kretser rundt grønn omstilling i Longyearbyen. Hver av dem er like viktige som det neste – men du behøver ikke ta alle:

A) Longyearbyen som utstillingsvindu for det grønne skiftet
B) Energiomstilling
C) Sirkulærøkonomi og ansvarlig forbruk
D) Rettferdig klimaomstilling
E) Bærekraftig by- og boligutvikling
F) Transport og mobilitet
G) Bærekraftig næringsliv

Her finner du skjemaet, i språkfanen kan du velge om du vil ha skjemaet på norsk eller engelsk.

Here you will  find the form, in the language tab you can choose whether you want the form in Norwegian or English.

Så, fyr opp kaffetrakteren og finn frem kjeksene - dette gjestebudet blir en fest for både smaksløkene og hjernen. Velg minst tre temaer, diskuter ivrig og skriv svarene i skjemaet.

Lykke til!