Solfestuka 2021 arrangeres i tiden 6. - 13.3. - Under finner dere detaljert program for hele uken. (Programmet blir oppdatert med mer detaljer etterhvert som de kommer inn.) 

Alle innkomne soltegninger fra skoleelevene ved Longyearbyen skole, 1.-7.klasse, blir hengt opp og vist fram i Longyearbyen folkebibliotek under hele uken. 

I år har vi plukket ut 2 vinnere, en hovedvinner og en ekstra. Hovedvinneren, Joanna Eriksson, får tegningen sin på forsiden av t-skjorten, samt på jakkemerket. Ekstravinneren, Mikael Bergman, får tegningen sin på baksiden av t-skjorten. Så årets t-skjorter er eksklusive!

    Soltegning Joanna Eriksson 2.jpg        Soltegning Mikael Bergman.JPG   

Tegnet av Joanna Eriksson, 7.klasse                                Tegnet av Mikael Bergman, 6.klasse

 

    T-skjorte framside.jpg     T-skjorte bakside.jpg

T-skjorte framside                                   T-skjorte bakside

 

Vi ønsker velkommen til Solfestuka 2021

Når sola kommer 8.3. samles vi ved den gamle sykehustrappa på Skjæringa til arrangementet” Solas tilbakekomst” i minuttene før sola viser seg. Det het at "sola var erklært tilbake i Longyearbyen da solstrålene nådde frem til trappa ".

Lørdag 6.3

Kl. 17.00: Åpning av solfestuka og konsert med Ola Bremnes, her blir det en koselig ettermiddagstund med nordnorske toner, samtidig som vi åpner solfestuka 2021. 
Vil du vite mer om Ola Bremnes gå inn på denne siden: http://www.olabremnes.no/  

Pris:  kr 100. Billetter kjøpes via eBillett


Søndag 7.3

Kl. 12.00: Utegudstjeneste på Linken 

Kl. 18.00: Utstillingsåpning på Galleri Svalbard:  Stein Henningsen, "Båten" 

 Stein Henningsen - båten-web.jpg


Mandag 8.3.

KL. 12.30: Solas tilbakekomst: Arrangeres ved den gamle sykehustrappa på Skjæringa. Denne tradisjonsrike stunden føres videre på tradisjonelt vis. Det vil bli taler, musikalske innslag og allsang til sola. Solfestbuttons (jakkemerker) deles ut til alle og barnehagebarn og skolebarn får solboller fra Bakehuset Nord-Norge. Smittevern er viktig her, så det vil bli soneinndeling for klasser, barnehage, fasboende og turister så godt det lar seg gjøre. 

Tirsdag 9.3

KL.12.00: DKS (Den kulturelle skolesekken) i Kulturhuset. Med Nordting og kulturskolen. Kun for ungdomskole- og videregående elever.

KL.19.00: NORDTING på Kulturhuset:    

NORDTING Longyearbyen 
NORDTING kaller seg selv en folkebevegelse, og er et kunstprosjekt som både alvorlig og med humor behandler spørsmål knyttet til nordområdene; om sentrum kontra periferi, nordlig identitet, maktforhold og økonomi. 
NORDTING er en blanding av politisk foredrag, festforestilling og folkeforsamling. Det blir allsang, konfetti, avstemninger, storband, powerpoint, sang, politisk analyse, musikk for oljefat & tørrfisk og lotteri.
NORDTING har siden 2014 avholdt ca 60 Ting i Norge og resten av det sirkumpolare området. Lokale problemstillinger og lokale gjester er alltid med. I Longyearbyen kommer både mannskor, storband og dansere fra kulturskolen.
NORDTING står også bak lysinstallasjonen MAKE THE NORTH GREAT AGAIN! i Longyearbyen, noe de selv kaller for en holdningskampanje for Nord. 

Dette er i samarbeid med Kunsthall Svalbard, og støttet av Norsk kulurråd.

Medvirkende kunstnere: Amund Sjølie Sveen, Liv Hanne Haugen, Erik Stifjell + lokale gjester     Se mer her: www.nordting.no

Onsdag 10.3

KL.16.00: Utstillingsåpning utenfor Svalbardbutikken (COOP) " Folk om Longyearbyen som fysisk ramme". Arrangert av LPO arkitekter og Svalbard Social Science Initiative (SSSI).  Utstilling av laminerte plakater med funn fra fokusgruppesamtaler, om hvordan folk bruker og oppfatter byen og deres behov i forhold til byutvikling, på gjerdet utenfor butikken. Representanter fra de som har gjennomført prosjektet vil være tilstede. Utstillingenblir vil bli hengende ca 1 uke. Her kan dere gå inn å lese og høre mer om prosjektet : https://lpo.no/nyheter/2021-03-10-folk-om-longyearbyen .

KL.18.00: Soltur med Aktiv i Friluft - Det blir skitur til Hiorthamn - turleder er Karoline BaelumBlandt deltakerne vil det bli trukket ut en som vinner en solfest t-skjorte. Så spenn på deg skiene og bli med.

Torsdag 11.3

KL. 10.00: Fortellerstund for barnehagebarn i Longyearbyen folkebibliotek.

KL.18.00: Ungdomsklubben: akekveld/rebusløp i alpinbankken

Fredag 12.3

KL.1400 - 18.00: VinterBADE & Arktisk badstu - på Svalbad, Longyearbyen Havn - Arrangør: ArtCards.no. Bli med på et deilig frisk bad, badstu, kunst, dans og musikk.
Her er link for påmelding og billetter, samt mer info : hpla.no/Vinterbade12mars  

VinterBade .jpg

KL.19.00: Filmklubben viser film på Kulturhuset : Kjærlighetens kjøtere (Filmen er innspilt på Svalbard, men handlingen er lagt til Grønland) Regissør Hans Petter Moland og Birger Amundsen vil være tilstede.
Pris: kr. 100,- Billetter kjøpes via eBillett  https://checkout.ebillett.no/189/events/6143/purchase/setup?q=/189/events/6143/purchase/corona

 Kjærlighetens kjøtere.jpg

Lørdag 13.3

KL.11.00 - 12.00: Artica Solpapir & Collage Workshop, For å feire velkommen tilbake på lettere dager arrangerer Artica et solpapir- og collageverksted for barn i alderen 6 år og oppover.
Bli med på verkstedet for å lage dine egne bilder med soltema, utforske forskjellige måter å bruke lys og farger på for å lage din egen solstråle!

Gratis, booking nødvendig (10 people) e-post for å bestille: charlotte@articasvalbard.no .Beliggenhet: Artica Svalbard, Vei 608-3, 9170 Longyearbyen

KL.13.00: "TA SJANSEN" uteaktiviteter i Alpinbakken: Svalbard Folkehøgskole drar i gang uteaktiviteter for store og små. Her er det lov å være kreativ, lag din egen farkost, kle deg ut og vær med på moroa. 

Hele Longyearbyen er invitert til årets utgave av Ta sjansen! Dra med deg familien, gjengen, kohorten, og meld deg på! 

Vi minner om munnbindpåbud i Longyearbyen, det gjelder også utendørsarrangementer. Ellers følges vanlige smittevernregler - hold avstand!

Vel møtt!

TA SJANSEN! Plakat ny frist.jpgMicrosoftTeams-image.png

 

KL.20.00: Polarjazz vorspiel! Her blir det musikk og sang av lokale talenter. En aften i musikkens tegn. Pga koronarestriksjoner blir det begrenset antall plasser - 100 stk. Men skulle situasjonen endre seg blir det lagt ut flere billetter på et senere tidpunkt. 

Pris: kr. 200,- kjøpes via eBillett     

  cropped-PolarjazzLogo2017-003.png

Podcast under hele uka: https://teknisketat.buzzsprout.com/

Teknisk Etat Podcast Artwork Image 

 

T-skjorter
I Solfestuka 2021 vil solfestskjorter bli solgt i Longyearbyen Folkebibliotek, pris voksne kr. 200,- og barn kr. 150,- betales med bankkort eller med Vipps.

Samarbeidspartnere
Bakehuset Nord-Norge AS * LNS Spitsbergen * 

Arrangører
Longyearbyen lokalstyre * Longyearbyen kulturhus * Solfestkomiteen