Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A
Logo for lokalstyrevalget 2015

Står du i manntallet?

For å kunne stemme ved lokalstyrevalget i Longyearbyen den 4. og 5. oktober må du stå i manntallet. For å stå i manntallet må du ha meldt flytting til Longyearbyen og være innført i befolkningsregisteret for Svalbard som bosatt i Longyearbyen senest 4 uker før valgdagen, dvs. innen 6. september 2015.

Ved årets lokalstyrevalg er Longyearbyen med på en forsøksordning med nedsatt stemmerettsalder til 16. år. Dette innebærer at personer som er født i 1998 og 1999 har stemmerett og disse skal også stå i manntallet.

Du kan undersøke om du står i manntallet når manntallslisten for Longyearbyen blir lagt ut til offentlig ettersyn.

Manntallet blir liggende ute på Infotorget i 1. etasje i Næringsbygget fra og med 10. september til og med siste valgdag 5. oktober.

Dersom du får tilsendt valgkort betyr det at du står i manntallet. Husk å ta vare på valgkortet, og ta det med deg når du skal stemme. Hvis du ikke mottar valgkort bør du ta kontakt med Longyearbyen lokalstyre for å sjekke om du står i manntallet.

Dersom navnet ditt ikke står i manntallslistene som er lagt ut, eller du mener det er andre feil på listene, kan du klage. Klagen skal være skriftlig og den skal begrunnes.

Valgstyrets adresse er:

Longyearbyen lokalstyre, Valgstyret, Postboks 350, 9171 Longyearbyen.
E-post: postmottak@lokalstyre.no
 

Valgstyret