For uke 3 bemerkes at de som har henvendt seg de siste 3-4 dagene er testet mandag denne uken. Tallet for uke 3 forventes høyere. Barn under 12 år testes ikke nødvendigvis med PCR test- og regnes ikke alltid med i statistikken.

Ukentlige smittetall i Longyearbyen i 2022:

Uke 3: 11 (forventes å øke pga. ubesvarte prøver)
Uke 2: 20
Uke 1: 10

I uke 3 ble det delt ut 212 hurtigtester fra Longyearbyen lokalstyres utdelingsstasjon. Longyearbyen har god tilgang på selvtester både på utdelingsstasjonen, flyplassen og apoteket. Ved utdelingsstasjoen deles det ut selvtester til personer med luftveissymptomer og nærkontakter.

Med bakgrunn i økt smitte oppfordrer Sysselmesteren både offentlige og private aktører om å oppdatere egne beredskapsplaner. Det er spesielt viktig at bedrifter og aktører som drifter kritiske samfunnsfunksjoner har planer for hvordan virksomheten skal opprettholde forsvarlig drift i en situasjon med høyt sykefravær/mange ansatte i karantene.

Torsdag 27. januar blir det mulig for alle over 18 år å ta vaksine (dose 1, 2 og 3) på Longyearbyen sykehus. Det blir kun mulig å ta Pfizer denne dagen. Bestill time for vaksinering.

Les mer:

Pressemeldinger fra Regjeringen om koronasituasjonen
Om korona på lokalstyrets nettside
helsenorge.no
fhi.no