Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Samarbeidsavtale mellom Lokalstyret og Vist Svalbard AS

Temaplan Ferdsel og opplevelser

Planident: Samarbeidsavtale

Longyearbyen lokalstyre (LL) og Visit Svalbard (VS) har felles målsetting om bedre tilrettelegging for steds-, kultur og naturopplevelser i Longyearbyen. Dette som grunnlag for videreutvikling av Longyearbyen som et trygt familiesamfunn og et bærekraftig reisemål. God tilrettelegging for ferdsel, aktivitet, møtesteder og opplevelse er avgjørende for trivsel og attraktivitet for både besøkende og innbyggere i Longyearbyen.

Med bakgrunn i dette ønske er det i samarbeid utarbeidet en helhetlig plan for utendørs ferdsel og opplevelser i Longyearbyen. En sentral forutsetning var at alle eksisterende registreringer, føringer og planer for tilrettelegging og bruk ble lagt til grunn for planarbeidet. Reiselivets strategi for utvikling Masterplanen «Destinasjon Svalbard mot 2025» inngikk også i kunnskapsgrunnlaget for oppdraget. Temaplanen er derfor en viktig sammenstilling av tidligere behovs- og tiltaksvurderinger som er utført av både Longyearbyen lokalstyre og Visit Svalbard, og som er godt forankret i lokalsamfunnet, samtidig som planen viser nye sammenhenger og mulighet for spennende videreutvikling.

Planen er politisk vedtatt og skal  legges til grunn for videre plan- og utviklingsarbeid i Longyearbyen. Lokalstyret vil etter nærmere prioritering, innarbeide aktuelle tiltak i styringsdokument og arealplaner for å sikre gjennomføring.


Høringsperioden er nå avsluttet, det er derfor ikke lengre mulig å gi uttalelse på denne planen.


Vedlegg

application/pdfPlankart 20.2 MB
application/pdfBeskrivelse 33.7 MB